Δρόμος «βούλιαξε» κοντά στο ΠΑΓΝΗ – Μεγάλη καθίζηση λόγω βροχής

Κρήτη
Δρόμος «βούλιαξε» κοντά στο ΠΑΓΝΗ – Μεγάλη καθίζηση λόγω βροχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μάτια τους «14» θα πρέπει να έχουν οι διερχόμενοι οδηγοί

Προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχή των τελευταίων ωρών σε περιοχές του Ηρακλείου.

Εκτός από την Βιάννο όπου παρασύρθηκαν δύο οχήματα σε ποτάμι και υπήρξαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις , σοβαρό πρόβλημα υπήρξε και στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο από  Βούτες προς ΠΑΓΝΗ.

Μαρτυρίες από κατοίκους πάντως αναφέρουν ότι η καθίζηση στο δρομο υπήρξε εξαιτίας ενός υπόγειου αγωγού που διέρχεται απο το συγκεκριμένο σημείο και λογω της κακής κατάστασης στην οποία και βρίσκεται, αποτέλεσμα ήταν να υποχωρήσει ο δρόμος, προσθέτοντας παράλληλα ότι για την "εικόνα" που εμφανιζει ο οδηγός ειχαν ήδη ενημερώσει την ΔΕΥΑΗ.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και σε φωτογραφιες που ακολουθούν, μέρος του δρόμου «βούλιαξε» , περίπου 5 χιλιόμετρα πριν το ΠΑΓΝΗ.

Κλειστός ο δρόμος προς Βούτες

Με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω καθιζήσεων.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικά την διαδρομή μέσω Σταυρακίων ή μέσω Καλεσσών.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος ενώ ακόμη και τοιχίο αντιστήριξης που υπήρχε εκεί δεν κατάφερε να μείνει αλώβητο και να συγκρατήσει το δρόμο και υποχωρήσει και αυτό με την σειρά του.

Στο σημείο από νωρίς το πρωί έσπευσε η αστυνομία ενώ μεγάλη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι διερχόμενοι οδηγοί καθώς όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες, κάτοικοι της περιοχής, η καθίζηση σημειώθηκε σε ένα επικίνδυνο σημείο του δρόμου με μικρή ορατότητα.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αφαιρούν τους κώνους τις σήμανσης που έχουν τοπ από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος, λόγω καθίζεις του δρόμου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News