default-image

Χαστούκισε μικρό μαθητή μέσα στο σχολείο - Καταγγελία σοκ

Κρήτη
Χαστούκισε μικρό μαθητή μέσα στο σχολείο - Καταγγελία σοκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιστατικό βίας την ώρα που χτυπούσε το κουδούνι

Μπήκε με... άγριες διαθέσεις σε σχολείο της Μεσαράς και χαστούκισε μαθητή της Ά δημοτικού.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγη ώρα μετά που είχε χτυπήσει το κουδούνι για να σχολάσουν τα παιδιά.

Τότε ο μικρός μαθητής και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν, ενώ έβγαινε από το σχολείο του, δέχτηκε επίθεση από τον 38χρονο που με απειλητική διάθεση και αφού προσπέρασε την υποδιευθύντρια, πλησίασε το παιδί και το χαστούκισε.

Αμέσως μετά, ο ίδιος αποχώρησε από το σχολείο ενώ σε κατάσταση σοκ, ήταν το παιδί που δέχτηκε την επίθεση με την μαμά του αλλά και δεκάδες παιδιά και γονείς που έγιναν μάρτυρες μιας απίστευτης κατάστασης.

Ενημερώθηκε άμεσα η κοινωνική υπηρεσία και ακολούθως μαμά και παιδί μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και κινήθηκαν αυτεπάγγελτα διαδικασίες εις βάρος του 38χρονου.

Το περιστατικό καταγγέλλει και ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Θεοφάνους που εξαρχής είχε ενημερωθεί για το περιστατικό. «Πράγματι ενημερώθηκα χθες το μεσημέρι από την διευθύντρια του σχολείου για τα όσα είχαν συμβεί στο σχολείο. Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο το συγκεκριμένο περιστατικό βίας που συνέβη εις βάρος ενός μαθητή. Καταδικάζουμε το περιστατικό βίας που συνέβη εντός του σχολείου και μάλιστα μπροστά στα έκπληκτα μάτια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων».

Πώς έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Θεοφάνους: «Όλα ξεκίνησαν όταν χτύπησε το κουδούνι το μεσημέρι για να σχολάσουν τα παιδιά. Τότε και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά , μια μαθήτρια πρώτης δημοτικού καθώς έβγαινε από το σχολείο, φαίνεται να την ενόχλησε ο μαθητής που χτυπήθηκε και να της τράβηξε τα μαλλιά. Το κορίτσι ενοχλήθηκε και καθώς έβγαινε από το σχολείο την περίμενε ο σύντροφος της μητέρας του. Εκείνος θέλησε να μάθει τι είχε συμβεί και αφού ενημερώθηκε, έσπευσε προς το μέρος του αγοριού που ήταν ακόμη μέσα στο σχολείο μαζί με την μαμά του και τα χειροδίκησε εναντίον του παιδιού. Σίγουρα για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνω ότι κάθε κίνηση βίας για οποιονδήποτε λόγο είναι καταδικαστέα. Μάλιστα για το θέμα της βίας και με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική ενημερωτική εκδήλωση».  

Μέχρι στιγμής ο 38χρονος δεν έχει εντοπιστεί, έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του και ισχύει η διαδικασία του αυτοφώρου ενώ σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News