Ειρήνη Τζώρτζογλου: Η Κρητικιά που άφησε την τράπεζα και κατέκτησε την κουζίνα

Κρήτη
Ειρήνη Τζώρτζογλου: Η Κρητικιά που άφησε την τράπεζα και κατέκτησε την κουζίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Σάρωσε" στο βρετανικό MasterChef η 61χρονη Κρητικιά

Για την Κρήτη, την μαγειρική που παίζει βασικό ρόλο στη ζωή της αλλά και τη νίκη της στο βρετανικό Masterchef μίλησε η Ειρήνη Τζώτζογλου στην εκπομπή «Φωλιά των Κου Κου».

Υπενθυμίζεται ότι η 61χρονη έχει καταγωγή από το Ασήμι και είναι ξαδέρφη του Νίκου Τζώρτζογλου.

Από τις τράπεζες στη μαγειρική!

Όπως είπε «τα παιδικά μου χρόνια ήταν σε ένα μικρό χωριό στην επαρχία Μονοφατσίου στο Ηράκλειο.Οι γονείς μου ήταν αγρότες. Έζησα εκεί μέχρι 8 ετών. Οι γονείς μου ήθελαν να δώσουν σ’εμένα και τα αδέρφια μου ένα καλύτερο μέλλον οπότε ξεσηκωθήκαμε και πήγαμε στην Αθήνα όπως πολλές οικογένειες εξ’άλλου μετά τη δεκαετία του ’60. Εκεί έζησα 11 χρόνια, πήγα Γυμνάσιο και Λύκειο, έμαθα τις γλώσσες μου, ετοιμαζόμουνα να δώσω τις εξετάσεις μου στο Πανεπιστήμιο και δυστυχώς σε πολύ νεαρή ηλικία χάσαμε τον “πατέρα” μου.H μητέρα μου αποφάσισε ότι θέλει να είναι κοντά στην οικογένειά της οπότε πήγαμε πίσω στην Κρήτη. Εκείνη τη στιγμή ήταν κάτι ανόητο για το μοναδικό κορίτσι της οικογένειας να μείνει στην Αθήνα, μόνη της και να σπουδάσει. Η ζωή μου άλλαξε τελείως3. Εργάστηκα δύο χρόνια στον τουρισμό, ο θείος μου είχε ένα ξενοδοχείο.Εκεί γνώρισα τον πρώτο μου σύζυγο ο οποίος ήταν Άγγλος, μετακόμισα Αγγλία και η καριέρα μου ξεκίνησε εφόσον ήρθα Αγγλία και αφού άρχισα τις σπουδές μου που ήθελα να κάνω πάντα. Είχα ήδη καριέρα στον τραπεζικό χώρο και ήμουν 40 ετών».

Στα 50 της άλλαξε ζωή

Στα 50 της πλέον χρόνια αποφάσισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητα ζωής και όχι τόσο η καριέρα όπως λέει, να περνάει χρόνο με την μητέρα της και να έρχεται στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News