«Direct»: Πώς η τεχνολογία βοηθά στην καταπολέμηση των κουνουπιών;

Κρήτη
«Direct»: Πώς η τεχνολογία βοηθά στην καταπολέμηση των κουνουπιών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφιαλτικό προμηνύεται το καλοκαιρινό σκηνικό στην Κρήτη εξαιτίας των κουνουπιών κι ως απόρροια των παρατεταμένων για φέτος βροχοπτώσεων

Στο χάρτη των επιφανειακών υδάτων οι μεταβολές είναι πρωτοφανείς. Λιμνάζοντα νερά σε ιδιαιτέρως μεγάλη έκταση έχουν κατακλύσει τμήματα στην παραλιακή ζώνη του νησιού και μεταφράζονται σε χιλιάδες εν δυνάμει εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.

Με τη χρήση δορυφόρου έχουν εντοπιστεί πάνω από 5.500 εστίες, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με πέρυσι, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για την χειρότερη χρονιά των τελευταίων 30 ετών.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών ξεκίνησε νωρίτερα λαμβάνοντας υπόψη τους ορατούς για την δημόσια υγεία κινδύνους.

Πως η τεχνολογία επιστρατεύεται στην μάχη ενάντια στα κουνούπια και μετά τα drones φέτος συμμετέχουν  για πρώτη φορά αμφίβια οχήματα. Πως μέσω δορυφόρου  εντοπίζονται οι εστίες και χαρτογραφούνται οι πιο ευπαθείς περιοχές με τις εκβολές ποταμών να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Ποιες οι ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια και που επανεμφανίστηκαν δυναμικά και στην χώρα μας. Πως και πότε η όχληση μπορεί να μετατραπεί σε κίνδυνο. Ποιος ο στόχος της συνεργασίας για δεύτερη συνεχή χρονιά με το ΙΤΕ. Πως ο ίδιος ο πολίτης θα πρέπει με αίσθημα ευθύνης να έχει ρόλο πρωταγωνιστικό.

«Direct» με την Στέλλα Τερζάκη την Τρίτη 2 Απριλίου στις 21:45 στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News