Με οδύνη το «αντίο» στο δικό μας Αντώνη Βγόντζα

Κρήτη
Με οδύνη το «αντίο» στο δικό μας Αντώνη Βγόντζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κηδεία του «αγαπημένου Αντώνη», όπως τον αποκάλεσε η Φ. Γεννηματά, τελέστηκε στις 2 το μεσημέρι

Το ύστατο «χαίρε» σε κλίμα συγκίνησης είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί συνοδοιπόροι, συνάδελφοι νομικοί και πλήθος κόσμου στον αείμνηστο, διακεκριμένο νομικό, πολιτικό και αγωνιστή της Δημοκρατίας Αντώνη Βγόντζα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος την Κρήτη και την Ιεράπετρα, τον τόπο καταγωγής του, σκορπώντας βαθιά συγκίνηση, οδύνη και πένθος στον πολιτικό και νομικό κόσμο της χώρας.

Η κηδεία του «αγαπημένου Αντώνη», όπως τον αποκάλεσε συγκινημένη στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά και τα υπόλοιπα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ., πραγματοποιήθηκε στις 2 σήμερα το μεσημέρι, στην αγαπημένη του εκκλησία, στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό, ενώ η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο Βύρωνα.

Οδύνη στο τελευταίο αντίο

Συγκινημένοι το «παρών» στην κηδεία του Αντώνη Βγόντζα έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Χρήστος Ρακόφυλλος, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε υποβασταζόμενος.

Παράλληλα, στην κηδεία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο Νίκος Φίλης, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιώργος Πατούλης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Αθανάσιος Τσούρας, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Σήφης Βαλυράκης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Τάσος Γιαννίτσης, η Σοφία Βούλτεψη και ο Δημήτρης Καμμένος.

Ο Κώστας Σκανταλίδης, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Μιχάλης Σταθόπουλος, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Κώστας Γείτονας, ο κ. Γρίβας, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο κ. Παπανικολάου, ο Σπύρος Δανέλλης, η κ. Ασκητοπούλου και ο Γιάννης Πευκιανάκης ήταν επίσης εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Βγόντζα. 

Την ίδια ώρα, το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι της Ανώτατης Ηγεσίας του Δικαστικού Σώματος, ανάμεσα τους, πρώην Προέδροι του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβέσος.

Ηχηρός ο αποχαιρετισμός από την Κρήτη

Πάντως, πολλοί ήταν και οι Κρητικοί που βρέθηκαν στην Αθήνα και τον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου για το ύστατο χαίρε στον αγαπητό Αντώνη Βγόντζα. Μεταξύ αυτών ήταν ο (πρώην) και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του Ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV Αντώνης Δημητρίου, ο επιστήθιος φίλος του εκλιπόντος και δικηγόρος, Παντελής Αποδουλιανάκης, εκπροσωπώντας παράλληλα το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου και εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Νίκος Μπουνάκης.

Παράληλα, συγκινημένα ήταν τα μέλη του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Ηρακλείου, στην κηδεία του Αντώνη Βγόντζα, τον οποίο και, επί χρόνια, εκπροσώπησε νομικά.

Ενώ, δίπλα από τη σορό του εκλιπόντος βρίσκονταν έξι μέλη της Ένωσης Κρητών Υμμητού, ντυμένοι με παραδοσιακές Κρητικές στολές.

Συγκίνηση στο συνέδριο

Η είδηση του θανάτου του Αντώνη Βγόντζα έπεσε βαριά στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εργασίες του συνεδρίου του ΚΙΝ.ΑΛ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ξεκίνησαν με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νομικού και ιστορικού στελέχους του κόμματος.

Το προεδρείο, οι σύνεδροι και οι παρατηρητές σηκώθηκαν όρθιοι για να τιμήσουν τη μνήμη του. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων υπήρχε μια κενή καρέκλα με το όνομά του και ένα λουλούδι.

«Δυστυχώς, στη σημερινή μας εκδήλωση δε δίνει το “παρών” ο Αντώνης Βγόντζας. Μια απώλεια που σκιάζει τις εργασίες μας και θλίβει τις ψυχές μας. Ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας. Ένας αγωνιστής που έμεινε όρθιος στις επάλξεις, με ακέραιο ήθος, στιβαρή γνώση και μειλίχιο ύφος. Μια παρουσία που σημάδεψε αθόρυβα αλλά καταλυτικά όλη τη διαδρομή μας. Νομίζω ότι του αξίζει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του», ανέφερε συγκινημένος ο προεδρεύων του συνεδρίου Κώστας Σκανδαλίδης.

«Έχασα ένα φίλο»

Συγκινημένη, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου: «Πράγματι είναι πολύ βαριά η σκιά σήμερα, από την απώλεια του Αντώνη μας. Χάσαμε έναν εξαιρετικό άνθρωπο, ένα κορυφαίο νομικό, ένα πολύτιμο συνεργάτη, έναν αγωνιστή της Δημοκρατίας. Προσωπικά έχασα ένα πολύτιμο, αγαπημένο φίλο. Την πίστευε ο Αντώνης τη νίκη μας και ήθελε να δώσει τη μάχη στο Λασίθι. Του υποσχόμαστε: όχι μόνο θα σε θυμόμαστε, Αντώνη μου, πάντα με αγάπη και σεβασμό, αλλά θα δώσουμε όλοι μαζί, ακόμα πιο δυνατά, αυτή τη μάχη... Και στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News