Άδειες για 10 νέα ξενοδοχεία – «Καλπάζει» ο τουρισμός στην Κρήτη

Κρήτη
Άδειες για 10 νέα ξενοδοχεία – «Καλπάζει» ο τουρισμός στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εταιρείες κολοσσοί πήραν άδειες για να ανεγείρουν νέα πολυτελή ξενοδοχεία

Μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού αποτελεί αδιαμφισβήτητα το νησί μας, η Κρήτη. Οι εκατομμύρια τουρίστες που υποδέχεται κάθε χρόνο η Μεγαλόνησος προσελκύουν το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι συνολικές διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων για το 2018 αυξήθηκαν κατά 6,9% φθάνοντας τις 4,5 εκατ. έναντι 4,2 εκατ. την ίδια περίοδο του 2017. Σε όλους τους μήνες καταγράφηκε αύξηση της κίνησης με εξαίρεση τον Οκτώβριο που σημειώθηκε οριακή μείωση. Οι περισσότερες διεθνείς αφίξεις στα δύο αεροδρόμια καταγράφηκαν τον Ιούλιο (866.965) και τον Αύγουστο (824.186).

Παράλληλα, η Κρήτη προσελκύει το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων για την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησαν μόνο το τελευταίο διάστημα άδειες δόμησης για την δημιουργία 10 νέων ξενοδοχείων στη Κρήτη.

Εκτενέστερα, οι άδειες χορηγήθηκαν ως εξής:

- στην εταιρεία ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΞΤΕ για νέο διώροφο ξενοδοχείο και πισίνα στη πόλη του Ρεθύμνου,

- στην εταιρεία ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΚΕ για ξενοδοχείο κλασσικού τύπου 4 αστέρων δυναμικότητας 53 κλινών με πισίνες στην πόλη των Χανίων,

- στην εταιρεία ACM GROUP A.E.Ξ.Τ.Ε. για ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων στο Δήμο Αποκορώνου,

- στην εταιρεία CRETA DREAM HOLIDAY IKE για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Μυλοποτάμου Ρεθύμνου και

- στην εταιρεία ELYSIUM PREMIUM HOSPITALITY για την ίδρυση ξενοδοχείου μικρής δυναμικότητας στην περιοχή της Χερσονήσου

- στην εταιρεία ΑΣΤΕΡΑΣ Α.Ε. για τη δημιουργία νέου διώροφου ξενοδοχείου κλασσικού τύπου δυναμικότητας 62 κλινών με πισίνες στην περιοχή της Γεωργιούπολης,

- στην εταιρεία Γ&Σ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ Α.Ε.ΞΕ.ΤΕ. για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Χερσόνησο

- στην εταιρεία ΑΘΗΝΑ ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ για την κατασκευή του ξενοδοχείου Georgioupolis Suites κατηγορίας 5 αστέρων δυναμικότητας 64 δωματίων σε έκταση 12,5 στρεμμάτων στο Δήμο Αποκορώνου

Εξάλλου, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων έδωσε, πρόσφατα, το πράσινο φως στην εταιρεία  Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε (Maris Hotels S.A.) για την υλοποίηση επένδυσης ύψους 149,6 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία  ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος και 2 ξενοδοχειακών μονάδων.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ότι στη Κρήτη έως τις 31.12.2018 λειτουργούσαν 1.598 ξενοδοχεία με δυναμικότητα 94.288 δωμάτια 182.296 κλινών.

Από αυτά, τα 118 ανήκαν στη κατηγορία των 5 αστέρων, τα 296 στην κατηγορία των 4 αστέρων, τα 390 στη κατηγορία των 3 αστέρων, τα 607 στην κατηγορία των 2 αστέρων, ενώ 187 ανήκαν στη κατηγορία του 1 αστεριού.

Από το σύνολο των ξενοδοχειακών κλινών, οι 44.248 λειτουργούν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, οι 58.959 σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, οι 33.321 σε ξενοδοχεία 3 αστέρων, οι 36.758 σε ξενοδοχεία 2 αστέρων και οι 9.010 σε ξενοδοχεία με 1 αστέρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News