Κακοκαιρία: Πότε υποχωρεί και εξασθενούν οι «μανιασμένοι» άνεμοι

Κρήτη
Κακοκαιρία: Πότε υποχωρεί και εξασθενούν οι «μανιασμένοι» άνεμοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aναλυτική πρόβλεψη του καιρού -- Πότε βελτιώνεται;

Tα χειρότερα φαίνεται ότι…πέρασαν για την Κρήτη αφού -με εξαίρεση τους ισχυρούς ανέμους- το κύμα κακοκαιρίας σταδιακά υποχωρεί.H κακοκαιρία μπορεί να άφησε τις «πληγές» της στο νησί καθώς έπληξε κυρίως τη δυτική Κρήτη, αλλά από την επόμενη εβδομάδα όλα δείχνουν ότι επανέρχεται το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού.

Το νησί μας έχει μια ακόμη φορά πρωτιά στα ύψη βροχής, ενώ οι ριπές ανέμου στο νησί έφτασαν τα 145 χιλιόμετρα την ώρα στον Σέμπρωνα Χανίων, ενώ στην κορυφή της λίστας με τις μεγαλύτερες βροχοπτώσεις είναι το Ασκύφου Χανίων με 292 mm. σύμφωνα με το meteo.gr.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα:

Από το Σάββατο 30/3 και για την Κυριακή αναμένεται να διατηρηθούν κάποιες παροδικές  βροχές κατά τόπους στα βόρεια τμήματα της Κρήτης και περισσότερο για τις δυτικές περιοχές του νησιού μιας και η εικόνα του καιρού για τα ανατολικά τμήματα θα είναι καλύτερη. Οι Βόρειο άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι με εντάσεις όμως που φθάνουν τα 6 -7 τοπικά στα δυτικά και τα πελάγη έως και τα 8 Μποφώρ με περαιτέρω εξασθένηση τους από το Σάββατο το βράδυ.

Μάλιστα στις ανατολικές και νότιες περιοχές του νησιού η εικόνα του καιρού θα είναι καλύτερη με τα φαινόμενα να έχουν περισσότερο τοπικό χαρακτήρα.

Καλύτερος καιρός την Κυριακή

Βελτίωση του καιρού αναμένεται σταδιακά από την Κυριακή το απόγευμα με την νέα εβδομάδα και το ξεκίνημα του  επόμενου  μήνα να επαναφέρουν το καλό ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (εδώ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News