Φανάρια στα πιο επικίνδυνα σημεία της Παλαιάς Εθνικής οδού Ηρακλείου - Λασιθίου

Κρήτη
Φανάρια στα πιο επικίνδυνα σημεία της Παλαιάς Εθνικής οδού Ηρακλείου - Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι οδηγοί παρακαλούνται να συμμορφώνονται με τη σήμανση

Αν κάτσουμε να… μετρήσουμε τους δρόμους της Κρήτης οι οποίοι χρειάζονται φανάρια προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, τα δάχτυλα των δύο χεριών μας δε φτάνουν.

Η Περιφέρεια Κρήτης, όμως, προχώρησε σε μία σημαντική κίνηση για την ασφάλεια του εθνικού δικτύου της Κρήτης με τοποθέτηση επιπλέον σήμανσης στο πλαίσιο του 12ου Υποέργου: «Προμήθεια αναλαμπών φανών σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου Κρήτης».  

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για προειδοποιητικούς ιστούς φωτεινής σηματοδότησης με αναλάμποντες φανούς στα πιο επικίνδυνα σημεία του Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω έργου από την Πέμπτη 28-03-2019 το συνεργείο συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση και παραδώσει σε λειτουργία προειδοποιητικούς (πορτοκαλί) αναλάμποντες φανούς σηματοδότησης σε σημεία της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Λασιθίου μέχρι τον κόμβο Μαλίων.

Στα σημεία αυτά έχουν τοποθετηθεί αυτόνομοι φανοί LED φωτεινής σηματοδότησης με φωτοβολταϊκό πάνελ.

«Παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να συμμορφώνονται με την υπάρχουσα σήμανση, καθώς στα σημεία αυτά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος εξαιτίας των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν οι οδηγοί.» αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News