Κρήτη

Τα συλλυπητήρια για τον Αντώνη Βγόντζα

Αποχαιρετούν τον σπουδαίο δικηγόρο και άνθρωπο

Μεγάλη είναι η θλίψη ολόκληρης της Ελλάδας για τον γνωστό νομικό Αντώνη Βγόντζα ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών έπειτα από μία μεγάλη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Πλήθος κόσμου, από την κεντρική πολιτική σκηνή και όχι μόνο, σπεύδουν να συλλυπηθούν την οικογένεια του εκλιπόντος. Φυσικά όλοι τονίζουν πόσο σπουδαίος δικηγόρος, μα πάνω απ’ όλα άνθρωπος ήταν ο Αντώνης Βγόντζας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, για το θάνατο του Αν. Βγόντζα:

«Ένας καλός φίλος και σύντροφος, ένας σπουδαίος επιστήμονας και αγωνιστής κατά της χούντας των συνταγματαρχών, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Αντώνη, καλό σου ταξίδι.».

Το συγκινητικό αντίο του δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη

«Ένας καλός φίλος, ένας αγαπημένος συνομιλητής, ένας ευγενής άνθρωπος, ένας δικός μας συνεργάτης, ο Αντώνης Βγόντζας, «έφυγε» για το μεγάλο δίχως γυρισμό ταξίδι…

«Έφυγε» αλλά η βιωματική του σχέση με την θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας, που για τον ίδιο ήταν καθημερινή μάχη, μάχη που τον έστειλε στο κολαστήριο της ΕΑΤ-ΕΣΑ στα χρόνια του «γύψου» από την Χούντα, για μας είναι καθήκον συνέχειας.

Καλό «ταξίδι» αγαπημένε Αντώνη, θεράποντα της μεγάλης Επιστήμης των Ανθρώπων, όπως την αποκαλούσες , την μεγάλη σου αγάπη την Νομική, αυτή που έλεγες πως πλαταίνει και ανοίγει τον ορίζοντα των ανθρώπινων κοινωνιών.

Στο καλό φίλε μου (εσύ μου επέτρεψες να σε αποκαλώ έτσι και ήταν τιμή μου) κρατώ τις γλυκές σου κουβέντες για τους ανθρώπους, τα παιδιά, αχ τα παιδιά , που λάτρευες και την Κρήτη που ύμνησες με απόλυτο πάθος στα μικρά της , που είπες ότι την έκαναν μεγάλη.

Στις δικές σου χειρόγραφες καρτ-ποστάλ πάντα όλο Κρήτη, δεν πρόλαβα να σου στείλω φέτος, το «αντίδωρο» από την ρίζα σου… Στην εφημερίδα ήδη μας λείπεις πολύ από την Παρασκευή, τότε που καταλάβαμε ότι το άρθρο σου κενό ήταν το τελευταίο αντίο σου, με το δικό σου τρόπο…

Μια εικόνα, μία στιγμή από την Παναγιά την Κεραγραμμένη βορεινά και δυτικά από το λατρεμένο σου Καπίστρι.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Κεραγραμμένης βρίσκεται στη ρίζα βράχου σε υψόμετρο 600 περίπου μέτρων στο ομώνυμο μετόχι, βορειοδυτικά του οικισμού του Σταυρού (Καπίστρι) και νοτιοανατολικά της Μονής Βρυωμένης. Δυτικά του Ναού υπάρχει μικρή πηγή μέσα σε συστάδα βράχων και κάτω από την πηγή σε μικρές πεζούλες υπάρχουν αμπέλια και κήποι. Η θέα προς τον κάμπο της Ιεράπετρας και το Λιβυκό- Νότιο Κρητικό πέλαγος είναι εντυπωσιακή. Το αεράκι σου από τον Βύρωνα εδώ θα ξαποσταίνει…».

Συλλυπητήρια Λευτέρη Αυγενάκη

«Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο ξαφνικός θάνατος του δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα.

Προσωπικότητα σεβαστή σε όλη την Κρήτη, ο Αντώνης Βγόντζας υπηρέτησε την δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, έδωσε μάχες κατά της δικτατορίας, και συνέβαλλε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Το «αντίο» του Δήμαρχου Μαλεβιζίου

Στο άγγελμα του θανάτου του δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα, επί χρόνια συνεργάτη και του Δήμου Μαλεβιζίου, ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης δήλωσε:

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον χαμό του εξαίρετου νομικού και καλού προσωπικού φίλου Αντώνη Βγόντζα.

Ενός ανθρώπου που με το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ανεπτυγμένη κοινωνική του ευαισθησία, προσέφερε τα μέγιστα στην κοινωνία μας, αφήνοντας ένα ισχυρό αποτύπωμα απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε. Μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή, διορατικός και πάντα πρόθυμος να προσφέρει με κάθε τρόπο, με όλες του τις δυνάμεις, αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, καθώς και τα συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, στην οικογένεια και στους οικείους του.».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά

«Είμαστε συντετριμμένοι. Χάσαμε τον Αντώνη Βγόντζα, έναν σπουδαίο άνθρωπο, ιστορικό στέλεχος της παράταξης μας και κορυφαίο νομικό. Ο δημοκρατικός κόσμος θρηνεί την απώλεια ενός ανυποχώρητου δημοκράτη. Εγώ προσωπικά έχασα έναν αγαπημένο άνθρωπο, έναν αδελφό. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό».

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης για τον Αντώνη Βγόντζα

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια του εξαίρετου επιστήμονα και πολιτικού άνδρα, Αντώνη Βγόντζα, στην οικογένεια και τους οικείους του.».

Ο Γιάννης Κουράκης για τον Αντώνη Βγόντζα

«Ένας αγαπητός φίλος, ένας λαμπρός επιστήμονας, ένας ευαίσθητος, και πολυτάλαντος άνθρωπος, ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας που γνώρισε από κοντά τη φρίκη του ΕΑΤ-ΕΣΑ τα χρόνια της δικτατορίας, ο Αντώνης Βγόντζας, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Με κρητική καταγωγή μεγαλωμένος όμως στην Αθήνα, διατηρούσε στενή σχέση με τον τόπο μας στον οποίο υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής. Μάχιμος δικηγόρος για 50 σχεδόν χρόνια είχε παρουσία σε σημαντικές δίκες και συνδέθηκε στενά με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο και υπερασπίστηκε με επιτυχία στο ειδικό δικαστήριο.

Ευχάριστος συζητητής, προσηνής και με πηγαίο χιούμορ, είχε πληθώρα πιστών και αφοσιωμένων φίλων στην Κρήτη και το Ηράκλειο, που σήμερα θλίβονται βαθύτατα για τον απρόσμενο χαμό του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.».

Ψήφισμα από το ΚΙΝΑΛ για το θάνατο του σπουδαίου δικηγόρου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, συνεδρίασε εκτάκτως μετά από πρόσκληση του Γραμματέα της Γιώργου Μπελούκα σήμερα την 29 του μήνα Μαρτίου του έτους 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00΄, μετά το θλιβερό άγγελμα του αδόκητου θανάτου του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΒΓΟΝΤΖΑ και υποψήφιου βουλευτή Λασιθίου για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, ενός ευπατρίδη της πολιτικής που τίμησε με το ήθος και το έργο του τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

Αποφάσισε ομόφωνα

  1. Να παρευρεθεί αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής επιτροπής Λασιθίου του Κινήματος Αλλαγής στην εξόδιο ακολουθία.
  2. Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους και στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  3. Να αποδώσουν την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον σύντροφο, που διακρίθηκε για την προσήνεια, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος, την ηπιότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του, αλλά και την αγάπη του για το Λασίθι και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ιεράπετρα.
  4. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος στην εξόδιο ακολουθία του.
  5. Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα και να επιδοθεί στους οικείους του εκλιπόντος.

Συλλυπητήρια Μανόλη Θραψανιώτη για την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα

«Με θλίψη πληροφορήθηκα στην ολομέλεια της Βουλής, την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα.

Ενός ανθρώπου με έντονη παρουσία σε όλους τους αγώνες για την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Έδωσε μάχες κατά της δικτατορίας και συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, στην οικογένεια και στους οικείους του.».

Συλλυπητήρια Κεγκέρογλου για τον Aντώνη Βγόντζα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου για τον θάνατο του Αντώνη Βγόντζα:

«Η απώλεια του Αντώνη Βγόντζα αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στη νομική επιστήμη, την πολιτική, στο Κίνημα Αλλαγής και στην Κρήτη.

Τόσο ως μάχιμος δικηγόρος, όσο και από όποια πολιτική θέση κλήθηκε να υπηρετήσει, με εμβληματικότερη τη θητεία του ως Γενικού Γραμματέα της τελευταίας Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, προασπίστηκε τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης και το δημόσιο συμφέρον.

Συμμετείχε πολύ ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα ως φοιτητής και ως δικηγόρος.

Υπήρξε ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, και σε όλο το διάστημα της ασθένειάς του ήταν παρών στα πολιτικά δρώμενα τόσο με την τακτική αρθρογραφία του, όσο και με την ενεργό συμμετοχή του στις διαδικασίες και τα όργανα της παράταξης μας, που με συνέπεια πάντα υπηρετούσε.

Εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι φίλε Αντώνη..».

«Αντίο» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

«Ο Αντώνης Βγόντζας έφυγε μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή. Με την πένα στο χέρι, γράφοντας ακατάπαυστα, αγωνιζόμενος για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου. Η επιλογή του, από τη νεαρή του ηλικία, ήταν να δαπανήσει τη ζωή του στη συλλογική προσπάθεια για τον Τόπο και τη Δημοκρατική Παράταξη. Μπήκε μπροστά, με προθυμία, σε όλα τα δύσκολα. Ευτυχώς πρόλαβε να κρατήσει στα χέρια του το συγγραφικό κύκνειο άσμα του, το βιβλίο του για τη Μεταπολίτευση και την κρίση. Δεν πρόλαβε όμως να εκπροσωπήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λασίθι, στη Βουλή των Ελλήνων, όπως το επιθυμούσε βαθειά και όπως του άξιζε.

Αποχαιρετώ με μεγάλη θλίψη τον συγκροτημένο και μαχητικό δικηγόρο, τον μελετητή του δικαίου, τον έγκυρο αναλυτή των θεσμικών προβλημάτων της χώρας, τον πάντα διαθέσιμο φίλο, τον τρυφερό άνθρωπο και εύχομαι κουράγιο στη σύζυγο, τα αδέλφια του και όλους τους δικούς του.».

Ο αποχαιρετισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας ξεχωριστός Λασιθιώτης, ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας.

Εξαίρετος άνθρωπος, εξαίρετος επιστήμονας.

Από τους σημαντικούς ανθρώπους, με άποψη και στιβαρή παρουσία στα πολιτικά πράγματα της χώρας στο ΠΑΣΟΚ πριν και στο ΚΙΝ.ΑΛ μέχρι σήμερα.

Είχε έδρα την Αθήνα αλλά η καρδιά του και το μυαλό του έμεινε στην γενέτειρα του, που βοηθούσε οσάκις χρειαζόταν.

Ήταν δίπλα μας στους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όποτε χρειαζόταν (αεροδρόμιο Ανατολικής Κρήτης, Καθαρό Όρος Κριτσάς κ.τ.λ.)

Φίλε Αντώνη,

Καλό σου ταξίδι. Η απουσία σου δυσαναπλήρωτη.».

Συλλυπητήρια Νίκου Ηγουμενίδη

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα. Ανθρώπου με ήθος, αντιδικτατορική δράση και ξεχωριστή πολιτική διαδρομή. Συλλυπητήρια στους οικείους και την παράταξή του.».

Ο Μάνος Μαρκόπουλος για τον «σύντροφο Αντώνη»

«Σήμερα 29/3/2019 η είδηση του θανάτου του Αντώνη Βγόντζα βύθισε σε λύπη τον Δημοκρατικό κόσμο της Ελλάδας, περισσότερο όμως τον κόσμο του Νομού Λασιθίου.

Ο Σύντροφος Αντώνης υποψήφιος του Π.Α.ΣΟ.Κ και του Κινήματος Αλλαγής στις προηγούμενες εκλογές όπως και σε αυτές που έρχονται, μας άφησε να γνωρίσουμε το περίσσιο μέγεθος του χαρακτήρα του, το φορτίο των γνώσεων του, τα ιδανικά που πρέσβευε, ταυτόσημα με τους κανόνες του σοσιαλδημοκράτη, αλλά και την αγάπη του για τον άνθρωπο.

Δεν θυμόμαστε να κακοκάρδισε ποτέ συνάνθρωπο του, όση αντίθεση και αν είχε μαζί του, στοιχείο που σπανίζει στην εποχή μας. Το βιογραφικό του, πλούσιο που γεμίζει σελίδες, έχει ήδη αναρτηθεί στο ιντερνέτ.

Εμείς είμαστε υπερήφανοι που τον είχαμε σύντροφο στον Νομό μας, το κενό του δυσαναπλήρωτο και το πένθος μας μεγάλο.

Το μέλος της Κ.Ε

Μάνος Μαρκόπουλος

Η Ν.Ε Νομού Λασιθίου

Η Τ.Ο Νομού Λασιθίου

Στέλνουμε στην οικογένεια του, τα συλλυπητήρια μας και την αμέριστη συμπαράσταση μας στο βαρύ πένθος τους

Στο καλό σύντροφε Αντώνη».

ΝΕ Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ για την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του δημοκράτη και μαχητή, κρητικού δικηγόρου και πολιτικού Αντώνη Βγόντζα.

Η απώλεια του είναι σημαντική για το νομικό κόσμο της χώρας, αλλά και για την δημοκρατική παράταξη.

Ο Αντώνης Βγόντζας υπηρέτησε τη νομική επιστήμη και την μάχιμη δικηγορία επί πολλά έτη με επιστημονική πληρότητα, επαγγελματική ευσυνειδησία και κοινωνική ευθύνη.

Ήδη από την αρχή του επιστημονικού του βίου, ως φοιτητής, αλλά και αργότερα, ως δικηγόρος, συμμετείχε στους αγώνες του λαού ενάντια στην τυραννία, υπερασπιζόμενος την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την συμμετοχή του και την αποφασιστική συμβολή του στην υπεράσπιση του Ανδρέα Παπανδρέου, απέναντι στην σκευωρία που εξύφαναν δεξιά και αριστερά κατά το «βρώμικο ’89».

Σημαντική υπήρξε και η συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας και στον σχεδιασμό, τη νομική θωράκιση και την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποίησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μεστό υπήρξε το συγγραφικό του έργο και σημαντική η συμβολή του στον δημόσιο διάλογο, μέσω της καθημερινής αρθρογραφίας του στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο.

Η ΝΕ Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής συλλυπάται βαθύτατα τους οικείους του.

Ο Γραμματέας της ΝΕ

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ».

Η Βαγγελιώ Σχοιναράκη γράφει για τον σπουδαίο δικηγόρο

«Η απώλεια του Αντώνη Βγόντζα για μένα είναι απώλεια ενός δικού μου ανθρώπου, ενός πολύτιμου συνεργάτη. Ο Αντώνης ήταν φίλος μου και στήριγμα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Φεύγοντας αφήνει ένα τεράστιο κενό για μένα αλλά και για την Κρήτη.

Θα ήθελα να εκφράσω την απέραντη θλίψη μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τον Αντώνη Βγόντζα

«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό του διακεκριμένου νομικού συμπολίτη μας Αντώνη Βγόντζα. Ο εκλιπών υπήρξε ενεργός πολίτης, με πλούσια πολιτική - κοινωνική προσφορά ακόμα και σε δύσκολες εποχές, ενώ διακρίθηκε ιδιαίτερα για την ευγένεια και την επιστημονική του κατάρτιση. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στον αδελφό του καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Αλέξανδρο Βγόντζα, καθώς και στην οικογένεια του κ. Μιχάλη Καραταράκη.

Η Πρόεδρος,

Άννα Παπαχρονάκη.».

Ο πρόεδρος της Βουλής για το θάνατο του σπουδαίου δικηγόρου

Τη θλίψη του για τον θάνατο του διακεκριμένου νομικού και αγωνιστή της Δημοκρατίας Αντώνη Βγόντζα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Ο χαμός του Αντώνη Βγόντζα προκαλεί θλίψη και αφήνει ένα κενό στον νομικό και πολιτικό κόσμο της χώρας. Υπήρξε από τις μεγάλες προσωπικότητες της νομικής και των δημοκρατικών αγώνων, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του άφησε το αποτύπωμά του, σε ό,τι κι αν ανέλαβε, απ’ όποια θέση κι αν πέρασε.

Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα, φυλακίστηκε από το χουντικό καθεστώς και στάθηκε συνήγορος των θυμάτων στις δίκες κατά των βασανιστών. Συνετέλεσε, μεταπολιτευτικά, στην αποχουντοποίηση των πανεπιστημίων, ως σύμβουλος του Δημητρίου Τσάτσου.

Είχε ουσιαστική συμβολή στον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ενώ επιτέλεσε σημαντικό έργο ως μέλος της διακομματικής επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου κατά την επεξεργασία του ογκώδους αρχείου.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας, αλλά και Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Δικαστική Συνεργασία Ευρώπης-Αμερικής.

Ήταν ένας γνήσιος δημοκράτης, επιφανής νομικός επιστήμονας, αγωνιστής, ενεργός πολίτης.

Τα θερμά συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για τον Αντώνη Βγόντζα

«Ο θάνατος του Αντώνη Βγόντζα προκαλεί θλίψη και αποτελεί μια σημαντική απώλεια για τον νομικό και πολιτικό κόσμο της χώρας.

Αγωνιστής κατά της δικτατορίας, φυλακισμένος από το καθεστώς των συνταγματαρχών, υπήρξε συνήγορος των θυμάτων στις δίκες κατά των βασανιστών, ενώ πρωτοστάτησε και στην αποχουντοποίηση των πανεπιστημίων.

Κορυφαία προσωπικότητα της νομικής επιστήμης, με μεγάλη συμβολή στην προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης, αγωνίστηκε μέχρι τέλους για τις προοδευτικές ιδέες και τις πολιτικές ελευθερίες.

Θερμά συλλυπητήριά στους οικείους του.».

«Αντίο» στον Αντώνη Βγόντζα από τον Σπύρο Δανέλλη

«Ο Αντώνης Βγόντζας στρατευμένος από τα φοιτητικά του χρόνια, ενεργός πολίτης και αγωνιστής της Δημοκρατίας, άφησε το αποτύπωμά του στην εξέλιξη της Μεταπολίτευσης και στην στερέωση της Δημοκρατίας με τους αγώνες του και την επάρκειά του στη νομική επιστήμη.

Η απώλειά του είναι αισθητή στη δημοκρατική παράταξη.

Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα μας εμπνέει πάντα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.».

Ο Δήμος Ηρακλείου για την απώλεια

«Ο Αντώνης Βγόντζας που έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι, υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με μακρά και πολυσήμαντη προσφορά στην δημόσια ζωή, ως μάχιμος δικηγόρος, γενικός γραμματέας και νομικός σύμβουλος σε διάφορα υπουργεία, και ως επιστημονικός συνεργάτης σε πολλές άλλες θέσεις πολιτικής ευθύνης,

Με δημοκρατικό φρόνημα, διαλλακτικό πνεύμα, και εξαιρετική νομική κατάρτιση, ο Αντώνης Βγόντζας, σε όλη την ζωή του, με αφετηρία τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην χώρα μας και συνέβαλε ουσιαστικά στην πρόοδο της κοινωνίας μας.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.».

Συλλυπητήριο μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντώνη Βγόντζα για την πρόωρη απώλειά του. Ο Αντώνης Βγόντζας ήταν ένας εξαίρετος νομικός, μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή και αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό.».

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Λασιθίου με το ΚΙΝΑΛ Μανόλη Κλώντζα για το θάνατο του Αντώνη Βγόντζα

«Η ξαφνική είδηση της απώλειας του Αντώνη Βγόντζα μας γεμίζει όλους με ανείπωτη θλίψη και σπαραγμό. Ιδιαίτερα σε όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, και να διδαχτούμε από τη ζωή και τους αγώνες του. Να συνεργαστούμε και να αγωνιστούμε μαζί για κοινά ιδανικά, αξίες και ιδέες για μια δικαιότερη κοινωνία.

Ο Αντώνης Βγόντζας υπήρξε όχι μόνο ένας σπουδαίος πολιτικός και διακεκριμένος νομικός, αλλά ένας σπάνιος και εξέχων πνευματικός άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε την Κοινωνία, την Αριστερά, τη Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής και αγάπησε με ιδιαίτερο πάθος την πατρίδα του την Κρήτη και το Λασίθι. Άφησε πίσω του ένα πλούσιο πολιτικό και πνευματικό έργο και διακόνησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως δημόσιο πρόσωπο, κερδίζοντας την εκτίμηση και την ειλικρινή αποδοχή όλου του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας.

Ο εκλιπών δημιουργικός και ανήσυχος ο ίδιος, προικισμένος με πληθωρική αισθαντικότητα, ευαίσθητος δέκτης των πιο γόνιμων μηνυμάτων της εποχής, αλλά και στέρεα ριζωμένος για να προσφέρει στο πνεύμα, την επιστήμη, την κοινωνία, την πολιτική και τη γενέθλια γη του, με την απώλειά του, κατά πως λέει ο ποιητής έκανε ένα «άλμα προς την αιωνιότητα πέρα από τη φθορά». Το επίγειο αποτύπωμα, το πέρασμά του από τη φλούδα τούτη της γης, καταγράφεται με τα πιο φωτεινά γράμματα όχι μόνο για εμάς τους συναγωνιστές και συνυποψήφιούς του, αλλά και για ολάκερη την κοινωνία της Κρήτης και της Ελλάδας.

Σε δίσεχτους καιρούς για την κοινωνία και τη χώρα, η δράση και η ζωή του αποτελούν ορόσημο και σηματωρό για τους νέους. Πάλεψε όχι μόνο για να δώσει μορφή και σχήμα σε αξίες, ιδέες και ιδανικά, αλλά έδωσε με υποδειγματική αξιοπρέπεια και γενναιότητα την προσωπική και άνιση μάχη του, έως εσχάτων.

Ως συνυποψήφιός του στο Νομό Λασιθίου στις επερχόμενες εκλογές με το Κίνημα Αλλαγής, τον αποχαιρετώ στο μακρινό ταξίδι της αιωνιότητας και της αβράδιαστης μέρας, με βαθύ σεβασμό, ευγνωμοσύνη και συγκίνηση. Σκύβω ευλαβικά το γόνυ και υποκλίνομαι στη μνήμη του για ό,τι σπουδαίο και υψηλό άφησε με τη ζωή και τη δράση του.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.».

Συλλυπητήρια Μανώλη Συντυχάκη

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για το θάνατο του Αντώνη Βγόντζα, ενός αξιόλογου ανθρώπου και επιστήμονα. Σεμνός αγωνιστής στη διάρκεια της χούντας και η δράση του αυτή υπήρξε αφορμή για να συλληφθεί, να κακοποιηθεί και τελικώς να φυλακιστεί από το καθεστώς.

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.».

Συλλυπητήρια από τους Ευρωπαίους Φεντεραλιστές Κρήτης


«Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα, απευθύνοντας τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του.
Ο Αντώνης Βγόντζας, ήταν ένας Νομικός υψηλού κύρους και γνώσης, που υπηρέτησε με επιστημονική επάρκεια, ευσυνειδησία και προσήλωση τα καθήκοντα του.
Ήταν ένας Πολιτικός σταθερού δημοκρατικού προσανατολισμού και αρχών, ένας πολιτικός της ευθύνης και της λογικής, του μέτρου, της σύνθεσης.
Ήταν ένας Πολίτης σπάνιου ήθους, ευπρέπειας και αξιοπρέπειας.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια