Ψάχνουν αγνοούμενο ψαροντουφεκά στους Καλούς Λιμένες

Κρήτη
Ψάχνουν αγνοούμενο ψαροντουφεκά στους Καλούς Λιμένες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη κινητοποίηση από το Λιμενικό αλλά και εθελοντές

Άκαρπες παραμένουν μέχρι και αυτήν την ώρα οι έρευνες των λιμενικών για τον εντοπισμό ενός 33χρονου ψαροντουφεκά που αγνοείται στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων, από το βράδυ της Τετάρτης.

Το πρωί εντοπίστηκαν προσωπικά του αντικείμενα να επιπλέουν στην θάλασσα, όπως το ρολόι, τα βαρίδια, η σημαδούρα και το εφεδρικό του ψαροντούφεκο, 3 περίπου μίλια, ανατολικά των Καλών Λιμένων, επιτείνοντας ακόμη περισσότερο την αγωνία των δικών του ανθρώπων. 

Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού του 33χρονου

Το Λιμεναρχείο των Καλών Λιμένων ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, από εναν φίλο του που τον αναζητούσε και σύμφωνα και με το Λιμενοσταθμάρχη κ. Γιώργο Κουτάντο αμέσως δόθηκε σήμα και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στην διάρκεια όλης της νύχτας ερευνούσαν δύο σκάφη του λιμενικού από Κόκκινο Πύργο και Αγία Γαλήνη ενώ το πρωί προστέθηκε και ένα τρίτο από Ιεράπετρα με συνολικά 4 δύτες αλλά και  σκάφη ιδιωτών και αρκετούς εθελοντές που ψάχνουν στη στεριά.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις έρευνες  κλήθηκε να μετάσχει και η ΕΜΑΚ με 6 δύτες και δύο αυτοκίνητα. Επισης πληροφορίες ανέφεραν ότι επιχείρησε να ¨σηκωθεί¨, νωρις το πρωι ελικόπτερο όμως λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατό. Τελικά λίγες ώρες αργότερα στις έρευνες προστέθηκε αεροσκάφος της Frontex.

Επίσης οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν ιδιαίτερα αφού σύμφωνα με τον κ. Κουτάντο πνέουν Νότιο-Δυτικοί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ , ενισχυόμενοι με αποτέλεσμα να υπάρχει και έντονος κυματισμός. Ενώ χθες ήταν καλύτερος ο καιρός με την ένταση των ανέμων, Δυτικής διευθύνσεως  να μην ξεπερνά 3-4 μποφόρ.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν έμπειρο ψαροντουφεκά που ερχόταν από το Ηράκλειο για ψαροντούφεκο στους Καλούς Λιμένες και τελευταία φορά που βούτηξε χθες στην θάλασσα ήταν στις 3 το μεσημέρι.

Από τότε δεν τον έχει δει κάποιος και όσο οι ώρες περνούν τόσο η αγωνία κορυφώνεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News