Η Εκκλησία της Κρήτης για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού

Κρήτη
Η Εκκλησία της Κρήτης για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Κρήτης

«Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, υπήρξε κατά κοινή ομολογία Εκκλησιαστικός Άνδρας, μεγάλου πνευματικού διαμετρήματος», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Κρήτης, αναφορικά με το θάνατο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

«Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, καθώς πληροφορήθηκε την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κυρού στυλιανού, μ ο οποίος κατήγετο από το Ρέθυμνο της Κρήτης, εκφράζει «εν ενί στόματι» προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τους Θεοφ. Επισκόπους, τον Ιερό Κλήρο και το ευσεβές ποίμνιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, καθώς και τους κατά σάρκα οικείους του μακαριστού Ιεράρχου, τις θερμές συλλυπητήριες ευχές της Εκκλησίας Κρήτης για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Στυλιανού με τους Αγίους και τους δικαίους.  

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, ο οποίος διεποίμανε υποδειγματικά την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για περισσότερα από σαράντα χρόνια, υπήρξε κατά κοινή ομολογία Εκκλησιαστικός Άνδρας μεγάλου πνευματικού διαμετρήματος.

Αναδείχτηκε δεινός στη Θεολογία, τα Γράμματα, τη συγγραφή και την ποίηση, ίδρυσε τη θεολογική Σχολή του Αγίου Ανδρέου στο Σύδνεϋ, κατέλιπε μεγάλο ποιμαντικό, διοικητικό και κοινωνικό έργο και ανόρθωσε εκκλησιαστικά την πέμπτη Ήπειρο, μέσα σε δύσκολες περιστάσεις και συνθήκες, κατά το διάστημα της μακράς Αρχιεπισκοπής του διακονίας.

η Εκκλησία της Κρήτης καυχάται διότι η Μεγαλόνησος Κρήτη γέννησε και ανέθρεψε τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, ο οποίος προσέφερε τα πολλά χαρίσματα και τις αρετές του, για το καλό της Μητέρας Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, καθώς και ευρύτερα στο διάλογο μεταξύ των Χριστιανών.

Η Εκκλησία Κρήτης, αξίως και δικαίως, με συγνωμοσύνη μνημονεύει του ονόματος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κυρού Στυλιανού και προσεύχεται: "Στυλιανού του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, του Κρητός, αιωνία η μνήμη"!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News