Σοκ από αλκοολικό: «Έβλεπα αράχνες στο αυτοκίνητο και σκυλιά να με κυνηγούν»

Κρήτη
Σοκ από αλκοολικό: «Έβλεπα αράχνες στο αυτοκίνητο και σκυλιά να με κυνηγούν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζουν οι περιγραφές πρώην αλκοολικών, οι οποίοι μίλησαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV

Οι περιγραφές του λυγίζουν και τους πιο ψύχραιμους, συγκλονίζοντας, όμως, ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του για την απόλυτη κατάρρευση που του προκάλεσε το αλκοόλ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντώνης Πουλάκης, που σήμερα είναι και υπηρέτης δάσκαλος σε ΚΟΠΑ περιγράφει την τραγική του εμπειρία που τον έφτασε μέχρι και το σημείο να διακόψει επαφές με τα παιδιά του.

«Από το γερό ποτήρι έφτασα να είναι ο μπεκρής και ο μεθύστακας», λέει χαρακτηριστικά τονίζοντας όμως την βοήθεια που έλαβε από τα ΚΟΠΑ, ενώ σήμερα επιτελεί ένα σημαντικό έργο σε αυτά βοηθώντας άλλους ανθρώπους που μαζί με τις οικογένειες τους δίνουν την μάχη της απεξάρτησης από το αλκοόλ.

Ο Μανόλης Κατσαμάνης έζησε επίσης τον εφιάλτη από τον αλκοολισμό έφτασε στο σημείο να πίνει σαν να μην υπάρχει αύριο ο ίδιος δήλωσε απών από την οικογένεια του μέχρι η σύζυγός του να τον φέρει σε επαφή με το αλκοολικό ιατρείο του ΠΑΓΝΗ και τα ΚΟΠΑ για να αλλάξει η ζωή του.

Ο Νίκος Καλαιτζάκης ζητά συγνώμη από την οικογένεια του για το κακό που τους προκάλεσε ενώ συγκινημένος ευχαρίστησε τον καθηγητή γαστρεντερολογίας του ΠΑΓΝΗ Γιάννη Μουζά ο οποίος μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελούν τα ΚΟΠΑ αλλά και το αλκοολικό ιατρείο: «Είναι σημαντικό να βλέπεις επιστήμονες μαζί με ανθρώπους που πάλεψαν και παλεύουν με το αλκκόλ αλλά και τις οικογένειες τους όλοι μαζί να ενώνουν δυνάμεις και να βοηθούν ουσιαστικά», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV.

Το στερητικό σύνδρομο στον αλκοολισμό μπορεί να φτάσει ένα αλκοολικό μέχρι και το θάνατο τόνισε ο ψυχίατρος Βαγγέλης Γρυνάκης, ενώ η κοινωνική λειτουργός κα Σφακιανάκη κάλεσε τον κόσμο να ζητά βοήθεια βάζοντας στην άκρη τα ταμπού και τα στερεότυπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News