20χρονος έπεσε σε λακκούβα και κινδυνεύει το μάτι του - Εκδήλωση για να μαζευτούν χρήματα

Κρήτη
20χρονος έπεσε σε λακκούβα και κινδυνεύει το μάτι του - Εκδήλωση για να μαζευτούν χρήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χρόνος στην περίπτωση του άτυχου νεαρού δεν είναι «σύμμαχος» αλλά εχθρός

Οι Κρητικοί φημίζονται για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους και κάθε φόρα που ένας συνάνθρωπος μας έρχεται σε δύσκολή θέση και χρειάζεται την κάθε είδους στήριξη μας, η απόδειξη είναι έμπρακτη.

Μια ακόμη περίπτωση των παραπάνω είναι και η περίπτωση του 20χρονου δικυκλιστή, που από τον περασμένο Δεκέμβριο, εξαιτίας ατυχήματος που είχε με τη μηχανή του πέφτοντας σε λακκούβα στο Μασταμπά, μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες.

Ο ίδιος πλέον κινδυνεύει να χάσει το μάτι του και θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ωστόσο το κόστος για το μόσχευμα είναι δυσβάστακτο.   

Στο πλευρό του τάσσονται πλέον και καλλιτέχνες από την Κρήτη. Εξ’ αυτών είναι και ο Αντώνης Σταυρουλάκης που με το συγκρότημα και την Μαρία Παπαστεφανάκη στο πλευρό του, θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς σε εκδήλωση στο Σίσσι Λασιθίου με τα έσοδα εκείνης της βραδιάς να πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρήματων για τον 20χρονο.

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ανήκει στον Αθλητικό Όμιλο Βραχασίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου και στον Αναπτυξιακό Σύλλογο Σισσίου.

Η φιλανθρωπική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στο μπαρ «Κερά», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Σισσίου.

«Γνωρίζω την οικογένεια και δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος σε αυτό τον Γολογθά που ανεβαίνουν. Τόσο εγώ όσο και οι μουσικοί μου δεν σκεφτήκαμε καθόλου τα χρήματα. Θέλουμε να βοηθήσουμε το παλικάρι και θα το κάνουμε με όλη μας την καρδιά. Εμείς απλά θέλουμε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας και να συμμετέχει στην εκδήλωση που θα γίνει», ανέφερε στο neakriti ο κ. Σταυρουλάκης.

Ο χρόνος στην περίπτωση του άτυχου νεαρού δεν είναι «σύμμαχος» αλλά εχθρός. Η χειρουργική επέμβαση σ' εξειδικευμένο χειρουργό οφθαλμοπλαστικό γιατρό σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Το πόρισμα των γιατρών αναφέρει ότι στην περιοχή του κόγχου του αριστερού ματιού υπάρχουν συντριπτικά κατάγματα με παρουσία πολλαπλών οστικών τεμαχίων, σπασμένο ρινικό οστό, πρόβλημα στο ιγμόρειο, και αιμάτωμα όπισθεν του οφθαλμικού βολβού. Έχει ρήξη των οφθαλμικών μυών και το βλέφαρο δεν ανοίγει. Πήρε εξιτήριο στις 4 Ιανουαρίου 2019 με σύσταση σύντομης επανεξέτασης.

Στην επανεξέταση οι νοσοκομειακοί γιατροί συνέστησαν αναμονή μέχρι την απορρόφηση του αιματώματος και πρότειναν να χειρουργηθεί τον Ιούνιο.

Ιδιώτης οφθαλμίατρος διέγνωσε ότι η όραση από το αριστερό μάτι έχει μειωθεί 60% και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης από ειδικότητα χειρουργού οφθαλμοπλαστικού γιατρού. Η ειδικότητα αυτή δεν υπάρχει σε δημόσιο νοσοκομείο. Εκτός των άλλων χρειάζονται μοσχεύματα για να αποκατασταθεί η κατεστραμμένη αριστερή πλευρά του προσώπου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, που καταλήγει: «Βρήκαμε εξειδικευμένο χειρουργό οφθαλμοπλαστικό γιατρό σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών. Είδε τις εξετάσεις και τον ίδιο, και επιβεβαίωσε το επείγον της κατάστασης. Όμως το ποσό που χρειάζεται είναι αδύνατο να βρεθεί από την οικογένεια του τραυματία, η οποία με δυσκολία τα βγάζει πέρα, αφού δουλεύει μόνο ο πατέρας του περιστασιακά.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη, δεδομένου ότι, όσο περνάει ο καιρός, τόσο νεκρώνονται τα νεύρα στην περιοχή, κυρίως όμως κινδυνεύει να χάσει εντελώς την όρασή του από το αριστερό μάτι και να μείνει το πρόσωπό του παραμορφωμένο

Να υπενθυμίσουμε, ότι σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, είχε ξεκινήσει διακριτικά... έρανο προκειμένου ο άτυχος νεαρός που τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας σε λακκούβα στον Μασταμπά τον Δεκέμβριο, και κινδυνεύει να χάσει το ένα του μάτι, να μπορέσει να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην Αθήνα.

Από τις 21 Δεκεμβρίου, όταν και συνέβη το ατύχημα, ο 20χρονος μέλλων γαμπρός και πατέρας και οι δικοί του άνθρωποι ζουν τον δικό τους “Γολγοθά”, θέμα που είχε αναδείξει και το neakriti.gr.

Και για τον λόγο ακριβώς αυτό ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, μέσω ανακοίνωσης που εστάλη με διακριτικό τρόπο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπαλλήλων, καλεί τους εργαζόμενους να προσφέρουν ο καθείς μια μικρή «χείρα βοηθείας» για να γλιτώσει τη μεγάλη ζημιά με την οποία κινδυνεύει ο νεαρός συμπολίτης μας.

Ο αριθμός λογαριασμού είναι: 205/005853-00.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News