Ξεκίνησαν ψεκασμοί για τα κουνούπια - Μεγαλύτερος κίνδυνος λόγω κακοκαιρίας

Κρήτη
Ξεκίνησαν ψεκασμοί για τα κουνούπια - Μεγαλύτερος κίνδυνος λόγω κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τον νομό Χανίων είναι πιθανό να παρουσιαστεί αυξημένος κίνδυνος δημιουργίας εστιών ανάπτυξης κουνουπιών

Ξεκίνησε σε περιοχές των Χανίων η εφαρμογή του ολοκληρωμένου έργου καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2019. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η καταπολέμηση αφορά την ύπαιθρο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου υπάρχουν εστίες κουνουπιών, καθώς και σε εστίες εντός του αστικού περιβάλλοντος.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε πενθήμερη βάση από τρία συνεργεία της αναδόχου εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Υγείας και σε αυτές συμμετέχουν εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι.

Η κίνηση των συνεργείων προγραμματίζεται με βάση τον σχεδιασμό του έργου και την εκτίμηση των εκάστοτε αναγκών που υπάρχουν.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγείας, «λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τον νομό Χανίων είναι πιθανό να παρουσιαστεί αυξημένος κίνδυνος δημιουργίας εστιών ανάπτυξης κουνουπιών το επόμενο διάστημα. Απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, άλλα και των πολιτών, προκειμένου να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση ενός αποτελεσματικού έργου καταπολέμησης κουνουπιών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News