Κρήτη

O Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στην εκδήλωση για την επέτειο της Επανάστασης του Θερίσου

Τελέστηκε αρχιερατική λειτουργία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης παραβρέθηκε νωρίτερα το πρωί στο Θέρισο, στην εκδήλωση για την επέτειο της Επανάστασης του Θερίσου, που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Σύλλογος «Η επανάσταση του Θερίσου 1905».

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού τελέστηκε αρχιερατική λειτουργία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης τόνισε: «Η Επανάσταση του Θερίσου είχε ιστορικές και ουσιαστικές συνέπειες, όχι μόνο για το νησί μας αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Υπήρξε μια κίνηση με εθνικό περιεχόμενο αφού συντελέστηκε η μεγάλη σύγκρουση της Φιλελεύθερης Δημοκρατίας και της απόλυτης Μοναρχίας, κατακρημνίζοντας την τελευταία. Αποτέλεσε την αφετηρία μιας προσπάθειας αιώνων του Κρητικού λαού για την πορεία του προς την Ένωση. Και συνάμα αποτέλεσε και το σκαλοπάτι ανάδειξης του πρωταγωνιστή της Ελευθερίου Βενιζέλου, ενός ηγέτη τεράστιου βεληνεκούς, που ήξερε να διακρίνει και να αξιολογεί τις εξελίξεις πάνω από την ευρωπαϊκή σκακιέρα, κάνοντας πράξη τη Μεγάλη Ιδέα και αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική παρακαταθήκη. Η επέτειος και η τιμή που γίνεται κάθε χρόνο στο Θέρισο αποδίδεται στους αγώνες των Κρητικών, αλλά και στον μεγαλύτερο πολιτικό που ανέδειξε η Ελλάδα στη νεότερη εποχή».

 

Σχόλια