Περιφερειακές εκλογές: Και επίσημα συνεργασία Αρναουτάκη με παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Κρήτη
Περιφερειακές εκλογές: Και επίσημα συνεργασία Αρναουτάκη με παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή Δήλωση για τις Περιφερειακές Εκλογές από τις παρατάξεις «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» και «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης»

Μέσα από μία κοινή δήλωση, οι παρατάξεις «Κρήτη Πρώτη Δύναμη», στην οποία είναι επικεφαλής ο Σταύρος Αρναουτάκης και «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης», στην οποία επικεφαλής είναι ο Μιχάλης Κλάδος, ανακοινώνεται - και επισήμως - η συνεργασία του υποψηφίου - και νυν - Περιφερειάρχη Κρήτης, με την παράταξη που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, η κοινή δήλωση για τις Περιφερειακές εκλογές:

«Τα τελευταία χρόνια η Κρήτη έχει εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά. Μία πορεία που ξεπερνά το σήμερα, αλλά οριοθετεί και προδιαγράφει το αύριο. Ένα αύριο που θα ανταποκρίνεται στα οράματα της νέας γενιάς, θα καλύπτει τις ανάγκες των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων του νησιού, θα δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για δημιουργία, ανάπτυξη και απασχόληση.

Η Περιφέρεια Κρήτης, δεν είναι απλά ένας περιφερειακός οργανισμός αυτοδιοίκησης. Είναι ένας ζωντανός Αυτοδιοικητικός  οργανισμός, ικανός να δώσει απαντήσεις σε μεγάλα ζητήματα, να διαμορφώσει και να βελτιώσει την καθημερινότητα των Κρητικών, να καλύψει κενά και δυσκολίες του κεντρικού κράτους. Με αυτό το δεδομένο θεωρούμε ότι η επιδίωξη συνεργασιών και προγραμματικών συγκλίσεων είναι βαθιά ριζωμένη στη λογική και την κουλτούρα της Αυτοδιοίκησης. Προχωρώντας, ένα βήμα μπροστά δημιουργούμε, συμμετέχουμε σε ένα προοδευτικό μέτωπο συνεργασίας και προγραμματικών συγκλίσεων.

Επιδιώκοντας την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών της κοινωνίας, στοχεύοντας στη μεγάλη συμμετοχή της, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας το θετικό έργο που έχει παραχθεί στην Περιφέρεια Κρήτης, συμμετέχουμε σε μια ευρεία περιφερειακή Αυτοδιοικητική παράταξη. Μια παράταξη που επιδιώκει και πιστεύει στη δύναμη της συνεργασίας, στη βάση κοινών προγραμματικών αναφορών και προτεραιοτήτων.

Κύριος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να απευθυνθεί στο σύνολο της κοινωνίας της Κρήτης. Θα επιδιώξουμε τη συμπόρευση όλων των ενεργών δυνάμεων του νησιού, των ανθρώπων  που μοιράζονται την ίδια αντίληψη, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Το νέο πλαίσιο, άλλωστε, λειτουργίας της αυτοδιοίκησης μέσα και από την εφαρμογή του «Κλεισθένη» δίνει μια δυνατότητα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Πρόκειται για μια διαφορετική αντίληψη και λειτουργία, η οποία προωθεί τις συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων και ενισχύει την αναλογική εκπροσώπηση.

Ως μέλη δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης εκφράζουμε την κοινή πεποίθηση ότι η Κρήτη τα επόμενα χρόνια μπορεί να καταστεί ως μια περιφέρεια πρότυπο στη Νότια Ευρώπη. Μια περιφέρεια που  εφαρμόζει πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον, που θα αξιοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Ένας αυτοδιοικητικός πυλώνας που  προωθεί την κοινωνική συνοχή,  συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης,  που εφαρμόζει αναπτυξιακές πολιτικές, που αναδεικνύει την ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του νησιού. Μια Περιφέρεια που προάγει τη σταθερή συνεργασία των ακαδημαϊκών και ερευνητικών μας ιδρυμάτων προς όφελος της κοινωνίας.

Όλοι μαζί μέσα από τη δύναμη της συνεργασίας διαμορφώνουμε τις συνθήκες για την Κρήτη των επόμενων δεκαετιών. Για την Κρήτη που πρωτοστατεί και πρωτοπορεί.

Οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης: Κρήτη Πρώτη Δύναμη και Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News