Ευαγγελισμός και εθνική εορτή στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Κρήτη
Ευαγγελισμός και εθνική εορτή στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλού εορτασμού, της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου

Τιμούμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου κατακτητή για ελευθερία και αυτοδιάθεση, κατά οποιουδήποτε κατακτητή. Μηνύματα διαχρονικά και πανανθρώπινα.

Παράλληλα εορτάζουμε μια από τις σημαντικότερες επετείους στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, την αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας. «Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γέρος του Μωριά, Κολοκοτρώνης.

Η ίδια ημέρα είναι αφιερωμένη και στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. «Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον..», αναφέρει το απολυτίκιο της εορτής. Η αλήθεια του Τριαδικού Θεού, η ακλόνητη πραγματικότητα διαχρονικά, το αδιαμφισβήτητο κεφάλαιο! Το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας γίνεται Άνθρωπος. Είναι Θεός και Άνθρωπος!

Ο αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζεται στην Παρθένο Μαρία, στη Ναζαρέτ να της αναγγείλει ότι θα γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, τον Υιό του Θεού. Ο Αρχάγγελος εξηγεί στη Μαρία ότι αυτό είναι το θέλημα του Θεού και ότι Αυτός θα φροντίσει για όλα. Η Παναγία αποδέχεται το Θεϊκό πρόσταγμα και ο Γαβριήλ αποχωρεί έχοντας εκπληρώσει το έργο του!

Η εκπομπή του «Ορθόδοξου Λόγου» της Κυριακής 24 Μαρτίου 2019, ώρες 15:30 - 16:30, αναζητά τα μηνύματα του διπλού εορτασμού της 25ης Μαρτίου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αξία της αληθινής πίστης στο Θεό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News