Κρήτη

ΤΕΙ Κρήτης: Το έκτακτο προσωπικό παραμένει απλήρωτο για μήνες

Αναλυτικά η καταγγελία για τα χρήματα που δεν έχουν πάρει

Εξοργισμένο είναι το έκτακτο ακαδημαϊκό προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης, που, όπως καταγγέλλει, παραμένει απλήρωτο για μήνες, παρά τις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε, με αποτέλεσμα δεκάδες υπάλληλοι και οι οικογένειές τους να τα βγάζουν πέρα με τα χίλια ζόρια.

Το πρόβλημά τους αυτό το έκαναν γνωστό οι εκπρόσωποι του έκτακτου ακαδημαϊκού προσωπικού του ΤΕΙ Κρήτης με ανακοίνωση που εξέδωσαν, στην οποία καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες, κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποχρηματοδότηση του ΤΕΙ Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το έκτακτο ακαδημαϊκό προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης βρίσκεται ξανά μπροστά στο ίδιο τραγικό έργο. Όπως σταθερά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έρχεται ο Μάρτιος και μας βρίσκει κοντά 4 μήνες απλήρωτους... Έτσι και φέτος. Το Ίδρυμα για να καλύψει τη μισθοδοσία του έκτακτου προσωπικού αναγκάζεται σε τροποποίηση του προϋπολογισμού, καθώς η χρηματοδότηση από το υπουργείο δεν επαρκεί. Χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση έδωσε κονδύλι 250.000 ευρώ για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Ιδρύματος, ενώ για να καλυφτούν επαρκώς απαιτούνται τουλάχιστον 800.000 ευρώ.

Μέχρι να αποδεχτεί το υπουργείο την τροποποίηση αυτή, οι οικογένειές μας στερούνται βασικά πράγματα, ενώ υπάρχουν συνάδελφοί μας που ζουν με δανεικά. Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για αυτήν την κατάσταση, πρώτον, για την πάγια και διαρκή υποχρηματοδότηση του ΤΕΙ Κρήτης, έτσι ώστε να αναγκάζεται το Ίδρυμα κάθε χρόνο σε τροποποίηση του προϋπολογισμού για να μπορεί από ίδιους πόρους να καλύπτει τις εκπαιδευτικές και άλλες ανάγκες του Ιδρύματος, και, δεύτερον, γιατί αντιμετωπίζει με αναλγησία τις ανάγκες εκατοντάδων εργαζομένων, αντί να φροντίσει τα ποσά που κατευθύνονται για τους μισθούς των εργαζομένων να εξαιρούνται από την υποχρεωτική τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Ωστόσο μπορεί η τροπολογία για τους μισθούς μας να έχει περάσει από κόσκινο μέχρι να εγκριθεί, όμως πολύ πιο άμεσα εγκρίθηκε μια άλλη τροπολογία, αυτή των δημόσιων επενδύσεων του ΤΕΙ Κρήτης. Εξέλιξη που καταδεικνύει ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης: Είναι οι επενδύσεις, και ας υπάρχουν απλήρωτοι για μήνες εργαζόμενοι. Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η κοροϊδία! Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και όχι με δανεικά. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των χρωστούμενων μισθών και ταυτόχρονα νομοθετική ρύθμιση που θα εξαιρεί από τη διαδικασία τροποποίησης του προϋπολογισμού των Ανώτατων Ιδρυμάτων τα επιπλέον ποσά που κατευθύνονται για τη μισθοδοσία έκτακτου ή μόνιμου προσωπικού».

Σχόλια