Πολυτεχνείο Κρήτης: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΥΠΕΘΑ

Κρήτη
Πολυτεχνείο Κρήτης: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΥΠΕΘΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΘΑ και Πολυτεχνείο Κρήτης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός, Παναγιώτης Ρήγας και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Ο κ. Ρήγας στην ομιλία του, τόνισε, πως με το μνημόνιο αυτό εγκαινιάζεται μια νέα εποχή αναβαθμισμένης συνεργασίας μεταξύ ενός εκ των κορυφαίων εκπαιδευτικών και ερευνητικών φορέων της χώρας και του υπουργείου. Πρόσθεσε, πως οι δύο πλευρές συμμερίζονται την αντίληψη ότι όντας φορείς και κοινωνοί ειδικής γνώσης και υποδομών οφείλουν να συνεργήσουν με σκοπό καταρχήν τον εντοπισμό και εν συνεχεία την διεύρυνση του αμοιβαίου συμφέροντος.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι "το παρόν μνημόνιο που έρχεται ως επιστέγασμα κοινών προσπαθειών προσέγγισης μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα είναι διάρκειας τεσσάρων ετών. Η δυνατότητα παράτασης για ακόμα τρία χρονιά διασφαλίζει τα χρονικά περιθώρια που απαιτούνται έτσι ώστε μία τέτοια συνεργασία να παράξει καρπούς αφήνοντας ανοικτή την προοπτική εξέλιξης της συνεργασίας".

Επιπρόσθετα, ο ΑΝΥΕΘΑ, σημείωσε ότι "το μνημόνιο συνεργασίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης αποτελεί μια πολλαπλή αναγνώριση του επιστημονικού έργου και του κύρους που αντλούν μέσα από αυτό τα δημόσια πανεπιστήμια και πολυτεχνικά ιδρύματα της χώρας μας και της επιστημονικής ισοτιμίας που έχουν οι παραγωγικές σχολές των Ε.Δ.".

Το Πολυτεχνείο Κρήτης συνεργάζεται ήδη με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και τον Ναύσταθμο Κρήτης ενώ υπάρχουν συζητήσεις για συνεργασία και με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Διαμαντόπουλος και πρόσθεσε: "Το μνημόνιο αυτό με το ΥΠΕΘΑ έρχεται να συμπληρώσει και να διευρύνει όλες αυτές τις δραστηριότητες και θα μας δώσει την ευκαιρία να συμβάλλουμε και εμείς ως ένα από τα ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας στην εθνική μας άμυνα, μέσα από την δική μας σκοπιά".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές-μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Ν.Τόσκας, Ι.Δέδες, Γ.Ακριώτης, Μ.Αντωνίου, Ι.Κεφαλογιάνης, Οδ.Κωνσταντινόπουλος, Σπ.Δανέλλης και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News