Κρήτη

Ευρωεκλογές: Οι… Κρητικοί του Ποταμιού

Το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού έχει… «πολλή Κρήτη»

Γεμάτο Κρήτη θα είναι το ψηφοδέλτιο από το «Ποτάμι» για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Πέρα από τη Μαρία Δαμανάκη και τον Κωνσταντίνο Καλαφατάκη, αρκετοί ακόμη υποψήφιοι έχουν τη… σχέση τους με το νησί μας.

Είτε αποτελεί την καταγωγή τους, είτε έχουν σπουδάσει στην Κρήτη, είτε έχουν ζήσει στο νησί, 7 υποψήφιοι από το «Ποτάμι» σχετίζονται με την Κρήτη.

Γνωρίστε τους:

Σωτήρης Βλάχος

(αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης)

Φυσικός, ερευνητής στο CERN στην Ελβετία. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης και Δρ. του Πανεπιστημίου του Liverpool. Διαθέτει μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων και στην πληροφορική. Είναι εκπαιδευτής αυτόνομων καταδύσεων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Μαργαρίτα Γερούκη

(μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στην Κρήτη [Ρέθυμνο] και τη Φινλανδία για πολλά χρόνια [πάνω από δέκα] ήταν σχολική σύμβουλος σε διάφορες περιοχές της Κρήτης)

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας, Δρ. του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, τέως σχολική σύμβουλος και μητέρα μιας πολυπολιτισμικής οικογένειας. Μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στην Ελλάδα – την Κρήτη - και τη Φινλανδία. Νιώθει την Ευρώπη σπίτι της!

Μάρω Κακαβέλα

(καταγωγή του πατέρα της από τη Ζάκρο [Λασίθι] περνάει τις διακοπές της [καλοκαίρι, Πάσχα κ.λπ.] στην Κρήτη)

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα εργοταξιάρχης σε έργο Φυσικού Αερίου στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται στον κλάδο τα τελευταία 30 χρόνια, έχοντας περάσει από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Νάσος Καραγεωργιάδης

(σπούδασε Μηχανικός Παραγωγής στο Πολυτεχνείο Κρήτης)

Εργάζεται ως επικεφαλής αναλυτής και σύμβουλος έργων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μηχανικός Παραγωγής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Deree College και μεταπτυχιακά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2017 εκλέχθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Αλλοδαπών Λουξεμβούργου - ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία του οργάνου.

Αναστάσης Περράκης

(καταγωγή του πατέρα του από το Κάτω Χωριό [Λασίθι], όπου πέρασε και όλα τα καλοκαίρια των παιδικών του χρόνων. Ακόμα και σήμερα, όταν επιστρέφει στην Κρήτη, μένει στο πατρικό του σπίτι στο Κάτω Χωριό)

Βιολόγος με διδακτορικό στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στην Γερμανία, μετα-διδακτορικός υπότροφος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO) στην Ολλανδία. Από το 2001 με δικιά του ερευνητική ομάδα στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο και από το 2018 καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου

(σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης)

Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μεταπτυχιακές σπουδές στο LSE. Το 2012 συμμετείχε ως η μοναδική Ελληνίδα στην προετοιμασία αναλύσεων για τις επιπτώσεις του BREXIT σε αγροτικά θέματα. Το 2014 ηγήθηκε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νέων Αγροτών. Εργάζεται σ’ έναν νέο τομέα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτού των προϊόντων με βάση τη βιομάζα. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Γιάννα Τζανιδάκη

(μακρινή καταγωγή από το Ρέθυμνο)

Γεννήθηκε στη Αυστρία και μέχρι τα 6 της έζησε στη Γερμανία. Τα χρόνια που διαμόρφωσαν το χαρακτήρα της τα πέρασε στην Ελλάδα. Εργάζεται ως Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες. Έχει σπουδές και μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ιστορία, την Αρχαιολογία, την Διαχείριση τις Πολιτιστικής Κληρονομίας, όπως επίσης στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Μαρία Δαμανάκη

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με αντικείμενο τη Βιοηθική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2013. Είναι επικεφαλής των Νέων του Ποταμιού.

Κωνσταντίνος Καλαφατάκης

Γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Είναι ειδικευόμενος Νευρολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετεκπαιδεύτηκε στην απεικόνιση του ανθρώπινου εγκεφάλου (Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου) και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (Πανεπιστήμιο του Bristol).

Δείτε όλους τους υποψηφίους:

Σχόλια