Για αυτούς τους «Ήρωες», ο καρκίνος είναι, απλώς, μία λέξη…

Κρήτη
Για αυτούς τους «Ήρωες», ο καρκίνος είναι, απλώς, μία λέξη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινεί η εκπομπή «Ήρωες» της ΚΡΗΤΗ TV: Κρητικοί περιγράφουν την εμπειρία τους με τον καρκίνο

Προσωπικά βιώματα καρκινοπαθών συγκλονίζουν, ιστορίες που συγκινούν, περιγραφές που σοκάρουν.

Άνθρωποι που βρίσκονται στο στάδιο της χημειοθεραπείας και ένα βήμα πριν την μεταμόσχευση μιλούν και αναφέρονται στη δύσκολη καθημερινότητα τους, στο αίσθημα του φόβου αλλά και σε εκείνο της ελπίδας που τους δίνει τη δύναμη για το μέλλον.

Με δάκρυα στα μάτια, οι πραγματικοί ήρωες της ζωής, ανοίγουν την καρδιά τους στο Νίκο Παναγιωτόπουλο και την εκπομπή «Ήρωες» της ΚΡΗΤΗ TV και θυμούνται τα όσα έχουν περάσει μέχρι και σήμερα από την έναρξη της θεραπείας τους μέχρι τις ακραίες αντιδράσεις του περίγυρού τους στο άκουσμα της λέξης «καρκίνος».

Πως να κρυφτείς απ’ τα παιδιά

Μία καρκινοπαθής μητέρα εξηγεί πως μίλησε για τον καρκίνο στα παιδιά της. Όπως λέει: «Δε μίλησα ποτέ για θάνατο στα παιδιά μου. Με όμορφες ιστορίες στα μικρά και με την πραγματικότητα στα μεγάλα, είπα την αλήθεια. Δεν κρύβεται αυτή η αλήθεια ό,τι και να πεις».

«Ήμουν λίγο αλαζόνας σαν άνθρωπος… Λίγο πριν είχα πει στον άντρα μου: Τι καλά που είμαστε, τι ηρεμία που έχουμε. Τα παιδιά μας είναι καλά, εμείς είμαστε καλά, τα έχουμε όλα. Όταν ήρθε αυτό, λέω “δεν έχω τίποτα. Τα έχασα όλα”», συνέχισε η ίδια.

«Είπα στο παιδί μου ότι θα ξυρίσω τα μαλλιά μου. Εκείνο ήρθε κοντά μου, μου τα χάιδεψε και έμεινε μία τούφα στα χέρια του», περιέγραψε η χαμογελαστή Ασπασία.

Αυτοί που συνεχίζουν…

Συγκίνησε η νεαρή Πάτρα όταν ανέφερε ότι καρκινοπαθείς με τους οποίους είχε μιλήσει, είχε γελάσει, είχε πάει «βόλτα» μαζί τους στους διαδρόμους του νοσοκομείου, την επόμενη ημέρα δεν ήταν εκεί, είχαν «φύγει» για το δικό τους ταξίδι.

Ενώ, συγκινητικά είναι και τα λόγια του πατήρ Νικόλαου, ο οποίος, μετά την πρώτη εμπειρία του με τον καρκίνο, στράφηκε στο Θεό. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο καρκίνος για εκείνος ήταν «μια ευλογία». «Το 2004, κατά την Τρίτη υποτροπή, οι γιατροί μου έλεγαν ότι το προσδόκιμο ζωής μου ήταν πολύ λίγο. Παρακάλεσα το Θεό και του είπα, αν θέλει να φύγω θα φύγω».

«Σιγα σιγά το έβαλα στη ζωή μου», «Στις χημειοθεραπείες έλεγα “ναι, εγώ θα τα καταφέρω”», «Εκτιμάς την ίδια της ζωή . Πριν τον καρκίνο ασχολείσαι με πράγματα ασήμαντα. Μια ζωή την έχουμε», «Είμαι ευγνώμων γιατί έχω την ευκαιρία να παλέψω» είναι μόνο μερικά από όσα ανέφεραν εκείνοι, οι πραγματικοί ήρωες της ζωής.

Δείτε την εκπομπή:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News