Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Απάντηση σε υβριστικά σχόλια στα social media

Κρήτη
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Απάντηση σε υβριστικά σχόλια στα social media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσης, ανακοινώνει εκ νέου τις θέσεις της αναφορικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος

Μετά τη χτεσινή ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την Αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος και δη των άρθρων 3 και 21, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης επαναλαμβάνει την ομόφωνη απόφασή της για τους κινδύνους τους οποίους ενέχει η προτεινόμενη τροποποίηση.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος επανέρχεται στις θέσεις της για τα θέματα αυτά, τίς οποίες έχει εκφράσει δημόσια και τονίζει την ανάγκη της Συνταγματικής κατοχύρωσης του ιερού θεσμού της Οικογένειας, η οποία αποτελεί το κύτταρο και τη βάση της Ελληνικής Κοινωνίας.

Επίσης, η εισαγωγή της έννοιας της «ουδετεροθρησκείας» στο 3ο άρθρο του Συντάγματος θα δημιουργήσει άμεσες έννομες συνέπειες στην Ελληνική Κοινωνία, όπως για παράδειγμα:

  1. Τον εν γένει θεσμικό εξοστρακισμό της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας από τον Δημόσιο Βίο.
  1. Την κατάργηση του Ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
  1. Την κατάργηση των θρησκευτικών συμβόλων και των θρησκευτικών αργιών.
  1. Την θεσμική απορρύθμιση των Ορθόδοξων Εκκλησιαστικών Καθεστώτων στην Ελλάδα και της θεσμικής Οντότητας του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, με προφανείς δυσμενέστατες συνέπειες για το Γένος μας και όλο τον Ελληνισμό.

Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει προς τούς αρμοδίους της Πολιτείας, αλλά και προς κάθε άνθρωπο ότι η αποδόμηση θεσμών είναι επικίνδυνη και θα αποβεί καταστροφική, εάν βεβαίως αυτή θα ολοκληρωθεί στη Βουλή πού θα προκύψει μετά από τις εκλογές.

Απάντηση σε υβριστικά σχόλια

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος, με αφορμή υβριστικά και απαξιωτικά δημοσιεύματα σέ Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εις βάρος Εκκλησιαστικών Προσώπων της Εκκλησίας Κρήτης, τα οποία σχόλια καταδικάζει απερίφραστα, υποστηρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και προβληματισμών από οποιονδήποτε, καθώς βεβαίως και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης όποιας διαφορετικής άποψης, αφού αυτό επιβάλλει η δημοκρατία και το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Χρέος ὅλων μας εἶναι ὁ δημόσιος διάλογος νά διενεργεῖται μέ νηφαλιότητα καί ἐπιχειρηματολογία, μέ σεβασμό στή διαφορετικότητα καί στήν ἄποψη πού καθένας ἐκφράζει, μέ ἀποφυγή τῆς χρήσης μειωτικῶν χαρακτηρισμῶν, γιά ὅσους τυχόν ἔχουν διαφορετική ἄποψη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News