Απέκλεισαν το δασονομείο - «Πυρ και μανία» οι αγρότες λόγω ανεξέλεγκτης βόσκησης

Κρήτη
Απέκλεισαν το δασονομείο - «Πυρ και μανία» οι αγρότες λόγω ανεξέλεγκτης βόσκησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στα γραφεία του δασονομείου της Πόμπιας στη Μεσαρά

Συμβολική κατάληψη στο δασονομείο της Πόμπιας του Δήμου Γόρτυνας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης εξαιτίας όπως ανέφεραν οι εμπλεκόμενοι της παράνομης βόσκησης, απόρροια των ελλιπών και συχνά ανύπαρκτων σε κάποιες περιπτώσεις ελέγχων από τις αρμόδιε τοπικές αρχές.

Το θέμα είναι γνωστό στην συγκεκριμένη περιοχή της Μεσαράς αφού όπως έγινε σαφές, σε καθημερινή βάση, κτηνοτρόφοι βόσκουν τα πρόβατά τους σε καλλιεργούμενες ιδιόκτητες εκτάσεις όπως ελιές, αμπέλια, περιβόλια, ακόμα και αν είναι περιφραγμένα, δημιουργώντας ανεπανόρθωτες ζημιές σ’ αυτά.

Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων από τη Βαγιωνιά, τα Βασιλικά Ανώγεια, το Απεσωκάρι, την Πλώρα,τον Πλάτανο, τα Χουστουλιανά, μέχρι και την Μητρόπολη μαζί με δεκάδες αγρότες, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό καταγγέλλοντας την αδυναμία του δασονομείου όπως ανέφεραν να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους προκειμένου να σταματάει η παράνομη βόσκηση.

Σύμφωνα και με τον κ. Γιώργο Παπαδακάκη, πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Απεσωκαρίου, για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας και έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, στέλνοντας ενημερωτικά σημειώματα προς το δασονομείο και το ΤΑΕ Μεσαράς καλώντας τους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο φαινόμενο της παράνομης και ανεξέλεγκτης βόσκησης,. 

«Έχουμε καταστραφεί  εδώ και κυρίως οι ελαιοπαραγωγοί που βλέπουν κατεστραμμένες τις ελιές τους. Το κλίμα είναι τεταμένο και περιμένουμε να γίνουν άμεσα κινήσεις για να σταματήσει να υφίσταται το συγκεκριμένο πρόβλημα με τους κτηνοτρόφους. Αν δεν γίνει αυτό τότε θα προχωρήσουμε και σε άλλες κινητοποιήσεις που θα έχουν πιο δυναμικό χαρακτήρα», επεσήμανες χαρακτηριστικά στο neakriti.gr  ο κ Παπαδακάκης, αναμένοντας πλέον να ενεργοποιηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News