Πέρυ Σιγανός: Ο Κρητικός surfer που «δαμάζει» τα κύματα

Κρήτη
Πέρυ Σιγανός: Ο Κρητικός surfer που «δαμάζει» τα κύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κρητικής καταγωγής surfer Perry Siganos στοχεύει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ISA

Οι φωτογραφίες του κρητικής καταγωγής surfer, Perry Σιγανού, να σερφάρει μερικά τέλεια κύματα στην Κρήτη, κατέκλυσαν πριν από λίγες μέρες τα social media. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο 22χρονος ελληνικής καταγωγής surfer θα λάβει μέρος το Σάββατο 16 Μαρτίου στα Hellenic Surfing Games 2019, που πραγματοποιούνται από την Πανελλήνια Ένωση Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας & Κυματολίσθησης (ΠΑΝ.Ε.Ο.Σ.Κ.), υπό την αιγίδα της ISA, διεκδικώντας δικαίωμα συμμετοχής των νικητών στα World Surfing Games, αποτέλεσε την αφορμή να μιλήσουμε μαζί του.

Ο Perry γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια. Παράλληλα με τις σπουδές του -πρόσφατα πήρε πτυχίο bachelor στην επιχειρηματικότητα στο Πανεπιστήμιο Lynn της Φλόριντα και τώρα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα MBA στη διαχείριση της επιχειρηματικότητας- ο ελεύθερος χρόνος του είναι αφιερωμένος στο surf.

Καθώς η οικογένεια του πατέρα του ζει ακόμα στην Κρήτη, έρχεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο στην Ελλάδα. Όπως λέει ο ίδιος: «Έρχομαι από μωρό στην Κρήτη, βαφτίστηκα εδώ. Είναι ένα καταπληκτικό μέρος γεμάτο με πλούσια κουλτούρα και ιστορία».

Πότε και πώς μπήκε το surf στη ζωή σου;

Άρχισα να σερφάρω περίπου στην ηλικία των 8 χρόνων. Έκανε ήδη ο αδελφός μου surf, καθώς ζούσαμε ακριβώς δίπλα στην παραλία, οπότε έτσι ξεκίνησα κι εγώ.

Τι κάνει το surf ξεχωριστό για εσένα;

Το surfing είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα γιατί είναι ένας τρόπος για να ξεφεύγω. Ανεξάρτητα από το πόσο άσχημη είναι η μέρα μου, ένα καλό surf session μπορεί να τα αλλάξει όλα. Επίσης, το surf έχει δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής για μένα, που στρέφεται γύρω από τον ωκεανό. Αν δεν υπήρχε το surfing δεν ξέρω τι θα έκανα.

Πώς είναι μια τυπική ημέρα σου;

Ξυπνάω στις 8.00 ή και νωρίτερα, ανάλογα με το πώς θα είναι τα κύματα. Κάνω μερικές διατάσεις, πίνω καφέ, τσεκάρω τα κύματα και πηγαίνω για surf. Από τις 18.00 έως τις 21:00 πηγαίνω στη σχολή. Όταν δεν έχει κύμα πηγαίνω για ψάρεμα ή ασχολούμαι περισσότερο με τις εργασίες για τη σχολή μου. Επίσης, προσπαθώ να προπονούμαι τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Άλλοτε κάνω μακρινές βόλτες με το ποδήλατο και άλλοτε κυκλική προπόνηση και βάρη ή πυγμαχία.

Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές σου στο νερό μέχρι τώρα;

Μία από τις καλύτερες στιγμές μέχρι στιγμής είναι στην πρόσφατη επίσκεψή μου στην Κρήτη, όπου πήρα μερικά τέλεια κύματα και έκανα εκεί νέους φίλους.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου spots;

Αν και έχω κάνει surf σε λίγα μόνο μέρη στην Ελλάδα, πρόσφατα πήρα στην Κρήτη το νέο αγαπημένο μου κύμα. Στην Αμερική, τα αγαπημένα μου spots είναι στο Νιου Τζέρσεϊ και την Τορτόλα, ένα μικρό νησί στην Καραϊβική. Μεγάλωσα κάνοντας surfing στο Νιου Τζέρσεϊ και ένα καλό session εκεί είναι για εμένα καλύτερο από οπουδήποτε αλλού.

Πόσες φορές έχεις κάνει surf στην Ελλάδα και ποια είναι η γνώμη σου σε ό,τι αφορά στο surf στη χώρα μας;

Παρόλο που έρχομαι στην Ελλάδα κάθε χρόνο από παιδί, ποτέ δεν σκέφτηκα να σερφάρω. Μέχρι που πριν από λίγα χρόνια είδα τυχαία ένα beach break κοντά στο σπίτι μας, στη Λυγαριά, στο Ηράκλειο Κρήτης. Νομίζω ότι το surf στην Ελλάδα είναι σε καλό επίπεδο και οι άνθρωποι αρχίζουν να ασχολούνται με αυτό όλο και περισσότερο. Είναι πολύ ωραίο ότι όλοι στην κοινότητα του surf στην Ελλάδα γνωρίζονται μεταξύ τους. Επίσης, πιστεύω ότι εδώ μπορείς να βρεις μερικά κύματα παγκόσμιας κλάσης. Νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να διακριθεί στο surfing τα επόμενα χρόνια με τα νέα παιδιά.

Ποιος είναι ο στόχος σου όσον αφορά στο surf;

Λαμβάνοντας μέρος στα Hellenic Surfing Games 2019, ο κύριος στόχος μου είναι να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ISA.

Ποιοι είναι οι αθλητές που θαυμάζεις και γιατί;

Ένας surfer που πάντα θαύμαζα είναι ο Andy Irons. Όταν ήμουν μικρότερος συνήθιζα να παρακολουθώ τα βίντεο όπου έδινε συμβουλές για τα backsides και τα barrels. Επίσης, ένας άλλος surfer που θαυμάζω είναι η Italo Ferreira. Ο τρόπος που σερφάρει είναι γεμάτος ενέργεια, γρήγορος και απροσδόκητος. Επίσης, το backhand του Italo πρέπει να είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, όπως και τα απίστευτα air που κάνει.

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που αρχίζει τώρα να ασχολείται με το surf;

Θα έλεγα να μην φοβάται να κάνει μαθήματα surf. Είναι καλύτερα να κάνεις μαθήματα με κάποιον που ξέρει από το να προσπαθήσεις να μάθεις μόνος σου. Επίσης, μην εγκαταλείπετε νομίζοντας ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί μόλις μάθεις να κάνεις surf, θα καταλάβεις πόσο αξίζει.

Πηγή: lovesurfing.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News