Χτύπησε τον γιο του επειδή δεν ήπιε την… κούπα

Κρήτη
Χτύπησε τον γιο του επειδή δεν ήπιε την… κούπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα απίστευτο περιστατικό σε Κρητικό γλέντι

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε σε Κρητικό γλέντι.

Το εν λόγω περιστατικό παίρνει το «φως» της δημοσιότητας, με αφορμή τα σεμινάρια ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ, που πραγματοποιούνται στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει ο Αντώνης Πουλάκης, μέλος του Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (ΚΟΠΑ), ένας πατέρας χτύπησε τον 15χρονο γιο του, που αρνήθηκε να πιει σε γλέντι το κέρασμα κούπας κρασιού. Ο γονιός θεώρησε ότι η άρνηση του παιδιού ήταν προσβολή για τον ίδιο.

Το παραπάνω σχολίασε ο ίδιος, τονίζοντας το ρόλο της οικογένειας στο ζήτημα του αλκοολισμού.

Σεμινάρια ευαισθητοποίησης στην Κρήτη

«Λύνεις το πρόβλημα μόνο όταν το παραδεχτείς», λέει στο Ράδιο 98,4 ο καθηγητής, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου Αντώνης Τσουρδαλάκης, καθώς Δήμος, Σύλλογος “Η Επιστροφή”, Αλκοολογικό Ιατρείο ΠΑΓΝΗ, Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (ΚΟΠΑ Κρήτης) και Ερευνητικό Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν σεμινάρια ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν τη χρήση αλκοόλ, σε εφήβους και γονείς, στο Σπήλι του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε:

  • Επαγγελματίες Υγείας-εκπροσώπους φορέων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, ιερείς, αστυνομικοί, εκπρόσωποι φορέων Αυτοδιοίκησης-συλλόγων), με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους, και οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της πρόληψης των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ, μέσα από την υλοποίηση δράσεων πρόληψης στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα στη διάδοση της γνώσης και στη μείωση των προβλημάτων που οφείλονται στη χρήση αλκοόλ.
  • Γονείς των μαθητών της περιφέρειας, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία.

Προκειμένου να υπάρξει μια ολιστική προσέγγιση του θέματος, στο σεμινάριο θα μιλήσουν εισηγητές διαφορετικών ειδικοτήτων (γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπαιδευμένοι νηφάλιοι αλκοολικοί), οι οποίοι θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους γύρω από το θέμα.

Μιλώντας στον 98,4, στο πλαίσιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του σταθμού, ο κ. Τσουρδαλάκης κατέγραψε όχι μόνο τη συνεχή προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εφήβων και των οικογενειών τους, αλλά και την ανταπόκριση αυτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που ταλανίζει την ευρύτερη κοινωνία του Ρεθύμνου.

Η ψυχολόγος Ελισάβετ Σηφάκη, που εργάζεται στα σχολεία του Δήμου, αναφέρει ότι «με την κατάλληλη προσπάθεια-προσέγγιση αλλάζουν τα δεδομένα με μικρά βήματα σε καθημερινή βάση».

«Πρόκειται για μια προσπάθεια που χρειάζεται τη στήριξη και τη συνεργασία πολλών ανθρώπων: οικογένεια, φορείς υγείας, εκπαιδευτική κοινότητα», επισημαίνει η κοινωνιολόγος, κοινωνική λειτουργός και συνεργάτιδα του Αλκοολογικού Ιατρείου Κατερίνα Σφακιανάκη.

Την ελπίδα για τον τρόπο σκέψης και ζωής των εφήβων, ξεφεύγοντας από αυτόν τον φαύλο κύκλο της “μαγκιάς” ή της πρόωρης ενηλικίωσης, δίνουν οι ίδιοι οι έφηβοι με τις μαντινάδες τους, που αποστέλλουν στο site της “Επιστροφής” (24ωρη γραμμή SOS 6947 349 344).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News