Τηλεοπτικός καβγάς για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Κρήτη
Τηλεοπτικός καβγάς για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πάνελ της εκπομπής "Ώρα Αιχμής" της ΚΡΗΤΗ TV, βρέθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από ολόκληρη την Κρήτη

Η καθυστέρηση που καταγράφεται στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ αλλά και η αμφισβήτηση των αμέσων αποζημιώσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους μετά τις πρόσφατες κακοκαιρίες στην Κρήτη έγιναν σημείο εκρηκτικής αντιπαράθεσης στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Στο πάνελ της εκπομπής βρέθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από ολόκληρή την Κρήτη αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης που δέχτηκε πυρά των συμμετεχόντων αγροτών και κτηνοτρόφων που θεωρούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο οι αποζημιώσεις να έρθουν άμεσα και στο σύνολο της καταστροφής σε καλλιέργειες και ζώα μιας και θεωρούν ότι ειδικά στα ζώα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμηθεί  ακριβώς το μέγεθος της απώλειας για κάθε κτηνοτρόφο.

Μάλιστα το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε σημείο έντονης αντιπαράθεσης που κατέληξε σε καβγά με τον κ. Βαρδάκη να τονίζει ότι η κυβέρνηση λειτούργησε άμεσα και ήδη στις 22 Μαρτίου στην περιφέρεια Κρήτης ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Η συζήτηση πήρε εκρηκτικό προφίλ επικίνδυνα όταν στο τραπέζι τέθηκε το φορολογικό των αγροτών, αλλά και το κόστος παραγωγής με τα εκρηκτικά μέτωπα στον τηλεοπτικό αέρα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο με τον πρόεδρο της ΕΑΣΗ Αντρέα Στρατάκη, τον αντιπρόεδρο Μύρο Χιλετζάκη και τον πρόεδρο των αμπελουργών Πρίαμο Ιερωνυμάκη να προχωρούν σε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με σημείο αναφοράς τον βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη.

Εκρηκτικό το κλίμα και ανάμεσα στον πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμούς Αστερουσίων Μανόλη Καρκαβάτσο, αλλά και τον αντιδήμαρχο Ανωγείων Βασίλη Σμπώκο όταν ο πρώτος αναφερόμενος στη σύσκεψη Αραχωβίτη με κτηνοτρόφους στον Προφήτη Ηλία έκανε λόγο για κακά προσανατολισμένους συνδικαλιστές με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά του κ. Σμπώκου που επιτακτικά ζητούσε εξηγήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News