Σχολικό bullying: «Υπάρχει ελπίδα» λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Κρήτη
Σχολικό bullying: «Υπάρχει ελπίδα» λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ενδοσχολική βία

Σε μία κοινωνία όπως την ελληνική όπου σύμφωνα με έρευνες τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας και παραβατικότητας υποβαθμίζονται ή αποσιωπούνται, το Χαμόγελο του Παιδιού στέλνει για μια ακόμα φορά το μήνυμα πως υπάρχει ελπίδα και βοήθεια.. μίλα τώρα #milatwra το σλόγκαν παρακίνησης για όλα εκείνα τα παιδιά που ζουν το BULLYING και παρ όλα αυτά δεν ξεστομίζουν λέξη εξαιτίας του φόβου…

Το παιδί που δέχεται εκφοβισμό, αλλά και αυτό που τον ασκεί, είναι και τα δυο πληγωμένα και χρειάζονται βοήθεια, εξήγησε ο πρόεδρος του οργανισμού Χαμόγελο του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της ΚΡΗΤΗ TV, προσθέτοντας ότι είναι λάθος, όμως να στιγματίζουμε έναν έφηβο ή ένα παιδί και να ζητάμε αυστηροποίηση των ποινών ή να καλούμε την αστυνομία.

Όπως πρόσθεσε, τα παιδιά μεγαλώνουν σε μια κοινωνία με πολλή βία, ενδοοικογενειακή, στον αθλητισμό, στα θεάματα… επηρεάζονται, δε σημαίνει ότι είναι «κακά παιδιά»… είναι βαθύτερα τα αίτια. Συνήθως, όπως είπε, οι θύτες έχουν δεχθεί οι ίδιοι εκφοβισμό με διάφορους τρόπους και εκδικούνται, συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News