Όλα τα καρναβάλια της Κρήτης - Πού μπορείτε να διασκεδάσετε σήμερα

Κρήτη
Όλα τα καρναβάλια της Κρήτης - Πού μπορείτε να διασκεδάσετε σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρναβάλι με καλοκαιράκι σε όλο το νησί!

Το Ρέθυμνο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Κρήτης, της Ελλάδας, ακόμα και από χώρες του εξωτερικού!

Οι 38 ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού βάζουν τις τελευταίες τους πινελιές στα 29 τους άρματα, οι εγγραφές των καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσουν τις 15.000 και όλοι και όλα είναι πανέτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση σήμερα, Κυριακή 10 Μαρτίου!

Εξάλλου, ο καιρός είναι πια ανοιξιάτικος, και επιτρέπει σε μικρούς και μεγάλους να ξεχυθούν στην ενδοχώρα του νησιού μας, σε πόλεις και χωριά, και να απολαύσουν την τελευταία μέρα της Αποκριάς για το 2019.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Με θαυμάσιο καλοκαιρινό καιρό, όπως προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα ξεκινήσει την Κυριακή, στις 3 το μεσημέρι, η καρναβαλική παρέλαση στην οδό Δημοκρατίας της Ιεράπετρας.

Η άνοδος της θερμοκρασίας και η ηλιοφάνεια από την Παρασκευή έχουν οδηγήσει ήδη πολλούς Ιεραπετρίτες στη θάλασσα για τα πρώτα ανοιξιάτικα μπάνια.

«Την Κυριακή, ημέρα της μεγάλης Αποκριάς, θα επικρατεί άπνοια και η θερμοκρασία, όπως αναφέρουν τα μετεωρολογικά δελτία, θα είναι γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου, για να δώσει την ευκαιρία στους χιλιάδες επισκέπτες του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού να έρθουν νωρίτερα στην πόλη μας, προετοιμασμένοι για το πρώτο τους ανοιξιάτικο μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά του Νότιου Κρητικού Πελάγους», μας είπε χθες το μεσημέρι ο αρτοποιός Σπύρος Κουγιουμουτζάκης, που απολάμβανε το μπάνιο του μαζί με άλλους Ιεραπετρίτες στην αμμώδη παραλία κάτω από το Λιμεναρχείο της Ιεράπετρας.

Οι προετοιμασίες είναι στην κορύφωσή τους για το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο κέντρο της Ιεράπετρας.

Ως συνέχεια της περυσινής φαντασμαγορικής αποκριάτικης παρέλασης, αλλά και των άκρως επιτυχημένων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, το φετινό Γεραπετρίτικο Καρναβάλι υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους διασκέδαση και ξεφάντωμα.

Οι επισκέπτες της Ιεράπετρας θα βρουν εύκολα καλά ξενοδοχεία να μείνουν μέσα στην πόλη αλλά και στην παραλιακή ζώνη.

«Τα ξενοδοχεία της πόλης τα οποία βρίσκονται όλο τον χρόνο ανοικτά έχουν προετοιμαστεί να υποδεχτούν τους επισκέπτες του ζεστού λασιθιώτικου Νότου, που θα έρθουν από κάθε γωνιά της Κρήτης να διασκεδάσουν στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι, συνδυάζοντας στις κοντινές τους αποδράσεις το βουνό και τη ζεστή θάλασσα, έχοντας στα δυτικά τους τα χιονισμένα βουνά του Οροπεδίου Λασιθίου», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης Γιώργος Βαρδάκης.

ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, την Κυριακή, στο Αρκαλοχώρι.

Μέχρι την Παρασκευή 18 ομάδες από Πολιτιστικούς Συλλόγους, επιχειρήσεις και ενεργούς πολίτες με άρματα και πεζοπόρα τμήματα είχαν δηλώσει συμμετοχή στο καρναβάλι, ενώ πάνω από 1.200 καρναβαλιστές θα γεμίσουν την κεντρική οδό του Αρκαλοχωρίου με χορό, γέλιο και αποκριάτικη διάθεση. Επίσης, πληθώρα ηρώων από τα αγαπημένα μας παραμύθια θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει έξω από το Δημαρχείο Αρκαλοχωρίου στις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, στην παλιά Κοινότητα Αρκαλοχωρίου.

Το ραντεβού των ομάδων έχει οριστεί μία ώρα νωρίτερα, στις 2 το μεσημέρι, έξω από το Δημαρχείο Αρκαλοχωρίου. Μετά το τέλος της παρέλασης, στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ροκ συναυλία με τους Γ. Γιοκαρίνη, Γ. Μηλιώκα, Λ. Παπαδόπουλο και Ν. Ζιώγαλα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο.

Επίσης την Καθαρή Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν σε χωριά του δήμου Μινώα διάφορες εκδηλώσεις και κούλουμα, ενώ θα αναβιώσουν πολλά παραδοσιακά δρώμενα.

ΜΑΛΙΑ

Βραζιλιάνες και ξυλοπόδαροι στο καρναβάλι

Η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς φτάνει επιτέλους και το Μαλιώτικο Καρναβάλι, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, προσκαλεί τους Κρητικούς στην πιο φαντασμαγορική, αναβαθμισμένη και ευφάνταστη καρναβαλική παρέλαση όλων των εποχών την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 3 το απόγευμα, στην κεντρική λεωφόρο των Μαλίων.

Θα λάβουν μέρος 18 ομάδες με πάνω από 2.000 καρναβαλιστές, 25 άρματα, ξυλοπόδαροι, η ομάδα των Αντικρουστών Τυμπάνων και Βραζιλιάνες χορεύτριες με τα εντυπωσιακά φτερά τους.

Με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων και ειδικότερα της νεολαίας των Μαλίων, αλλά και την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση των τοπικών Αρχών και επιχειρηματιών, το Μαλιώτικο Καρναβάλι υπόσχεται ένα υπέροχο και ανεπανάληπτο θέαμα όπως μονάχα αυτό ξέρει και μπορεί να σας προσφέρει, και το πραγματοποιεί άλλωστε τόσα χρόνια από το 1997.

Παρουσιάστριες της παρέλασης θα είναι η γνωστή ηθοποιός Σοφία Βογιατζάκη με το πηγαίο χιούμορ και το απίθανο γέλιο της, και η Γεωργία Χέλμη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαλιώτικου Καρναβαλιού. Το δίδυμο της παρουσίασης αναμένεται να προσθέσει πολύ γέλιο και διασκέδαση σε μια ήδη άρτια διοργάνωση, με τα εύστοχα σχόλια και τον αυθορμητισμό του.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα πατώντας ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News