Ρεθεμνιώτικο Kαρναβάλι: Αντίστροφη μέτρηση και με καλοκαιράκι... 15.000 καρναβαλιστές μας περιμένουν!

Κρήτη
Ρεθεμνιώτικο Kαρναβάλι: Αντίστροφη μέτρηση και με καλοκαιράκι... 15.000 καρναβαλιστές μας περιμένουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριάντα ομάδες με 15.000 καρναβαλιστές και 29 άρματα δίνουν το σύνθημα για το μεγάλο αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Το Ρέθυμνο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Κρήτης, της Ελλάδας, ακόμα και από χώρες του εξωτερικού! Οι 38 ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού βάζουν τις τελευταίες τους πινελιές στα 29 τους άρματα, οι εγγραφές των καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσουν τις 15.000 και όλοι και όλα είναι πανέτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση αύριο Κυριακή 10 Μαρτίου!

Εξάλλου, ο καιρός είναι πια ανοιξιάτικος, και επέτρεψε στον κόσμο να ζήσει ρομαντικές στιγμές στις παλιές ελληνικές καντάδες και στο θεατρικό δρώμενο των “Εμείς και Εμείς” που κατέπληξε το κοινό, όπως και στην καρναβαλική ποδηλατοπαρέλαση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, μεταμφιεσμένων και μη, που περιδιάβηκαν την παλιά και τη νέα πόλη του Ρεθύμνου με αίθριο καιρό και με το θερμόμετρο να είναι έτοιμο να ξεπεράσει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες μέρες!

Σήμερα Σάββατο, στην παιδική παρέλαση, στις 4:30 το απόγευμα, θα συγκεντρωθούν τα παιδιά με τους συνοδούς τους στον κόμβο Θεοτοκόπουλου στην Καλλιθέα Ρεθύμνου. Στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει η παιδική παρέλαση με την εποπτεία ενηλίκων από τον κόμβο Θεοτοκόπουλου και με μουσική από την dj Ηρώ Φρυγανάκη. Ο τερματισμός θα γίνει στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου.

Στις 6 το απόγευμα θα έχουμε μια κεφάτη live συναυλία με τον “Bo” και στις 7 το απόγευμα παιδικό πάρτι με τη “Ρωρώ” και το “Αερόστατο”, αλλά και Sbandieratori di Gubbio, Kids Carnival Dance, magic show με τον Μάγο “ΤεΤέλο”, Bubbles show, τις αγαπημένες μασκότ, ξυλοπόδαρους από το “ΟΜΜΑ” Studio, face painting και μουσική από τον dj Νίκο Γωνιώτη.

Η νυχτερινή παρέλαση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ από τον κόμβο Θεοτοκόπουλου, με τους καρναβαλιστές να ολοκληρώνουν την ξέφρενη πορεία τους στις 10 το βράδυ στην πλατεία Μικρασιατών, όπου μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με τον γνωστό τραγουδιστή Κώστα Δόξα.

Η μεγάλη παρέλαση

Η παρέλαση των 15.000 και πλέον καρναβαλιστών και των εντυπωσιακών αρμάτων θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι από τον κόμβο Θεοτοκόπουλου. Την έναρξη θα κηρύξει ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης. Το καρναβάλι θα παρουσιάσουν η γνωστή παρουσιάστρια της “ΚΡΗΤΗ TV” και της εκπομπής “Καλό Μεσημέρι” Ιωάννα Μαλέσκου, καθώς και ο γνωστός ηθοποιός, μοντέλο και παρουσιαστής Νίκος Αναδιώτης.

Το ταιριαστό δίδυμο της παρουσίασης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019 θα απογειώσει το κέφι τόσο των 15.000 καρναβαλιστών, όσο και των... τηλεθεατών, αφού η μεγάλη παρέλαση θα μεταδοθεί ζωντανά μεθαύριο Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι, από την “ΚΡΗΤΗ TV”!

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στην παραλία με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, υπό τον ήχο των κρουστών των “Batala” και με συναυλία από τους “The Soul Gig”!

Ο δήμαρχος

«...Εμείς ως Δήμος προφανώς ενδιαφερόμαστε και είμαστε δίπλα σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η ψυχή είναι οι ίδιοι οι καρναβαλιστές και οι εθελοντές, και οι άνθρωποι των υπηρεσιών που φροντίζουν να διασφαλίζουν αυτό το εξαιρετικό προϊόν. Θέλω να πω επίσης, επειδή τις προηγούμενες μέρες πληγήκαμε και εμείς από μια μεγάλη κακοκαιρία, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για να έρθει κάποιος στο Ρέθυμνο: Όλες οι δίοδοι από όλες τις κατευθύνσεις είναι ανοιχτές, η πόλη λειτουργεί άψογα - άλλωστε δεν υπέστη καμία σχεδόν ταλαιπωρία από αυτή την κακοκαιρία η πόλη - οπότε είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους χιλιάδες επισκέπτες μας και εύχομαι οι επαγγελματίες μας να δείξουν τον απαιτούμενο επαγγελματισμό, γιατί για εμάς αυτός ο θεσμός, αυτή η γιορτή, είναι για να αποδεικνύουμε και να αναδεικνύουμε τα καλά στοιχεία που έχουμε ως Ρεθεμνιώτες, και όλα τα άλλα τα οποία δε μας ταιριάζουν πρέπει να τα καταπολεμούμε.

Τελειώνοντας, μαζί πάλι με τις θερμές ευχαριστίες, κάνω και μια έκκληση: Διασκεδάζουμε πολύ καλύτερα όταν δεν είμαστε μεθυσμένοι. Το νοσοκομείο μας και οι εθελοντές μας προφανώς θα κάνουν το καθήκον τους, αλλά εύχομαι να είναι όλοι αυτοί αχρείαστοι. Σας ευχαριστώ, εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτό το καρναβάλι και χαίρομαι που και ο καιρός είναι φέτος σύμμαχός μας. Να είστε όλοι καλά! Ευχαριστώ πολύ», ανέφερε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης την περασμένη Πέμπτη.

Το μήνυμα της Πέπης Μπιρλιράκη

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Πέπη Μπιρλιράκη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ρέθυμνο 2019, με πολύ “Χορό στον χώρο και στον χρόνο”! Είμαστε όλοι εδώ, οι ομάδες πρώτα από όλα, ο Δήμος, δίπλα τους, και μετά ολόκληρη η κοινωνία, τα Σώματα Ασφαλείας, οι χιλιάδες εθελοντές, τα ΜΜΕ, παρόντα παντού, και βέβαια όλοι αυτοί οι υπάλληλοι, οι φορείς, οι επαγγελματίες της κοινωνίας μας, αλλά και οι υπάλληλοι υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου, οι οποίοι είναι απλωμένοι σε όλο το μήκος και το πλάτος του δήμου μας, στα χωριά, στην εξοχή, στην πόλη, στην παραλία, προσπαθώντας να ετοιμάσουν σαν σωστοί οικοδεσπότες τη μεγάλη γιορτή της Κρήτης - μια γιορτή η οποία ήδη καλά κρατεί και η οποία θα κρατήσει μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, θα αφήσει όμως μέσα μας τους σπόρους του κεφιού και της θετικής ενέργειας που θα έχουμε δώσει και πάρει μέσα από αυτήν. Η Κρήτη όλη γιορτάζει λοιπόν..!

Η Κρήτη όλη θα είναι εδώ στο Ρέθυμνο, ένα Ρέθυμνο έτοιμο από κάθε άποψη να δώσει υγιή και ασφαλή διασκέδαση σε όλους, να δείξει τη συνεργασία που έχει γίνει και τις ενέργειες που έχουν γίνει, τόσο καιρό, για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις μεμονωμένες, οι οποίες και αφορούσαν την ιστορία του τόπου, αλλά και τον σύγχρονο Ρεθυμνιώτη, ο οποίος συνεργάζεται για μια ευημερία, για να δώσει στα παιδιά του μια επόμενη μέρα γεμάτη ήθος και ασφάλεια, γιατί μαθαίνουμε μέσα από τα Σώματα Ασφαλείας που μας καθοδηγούν το πώς να αντιμετωπίζουμε, όχι μόνο την καθημερινότητά μας, αλλά και σε μεγάλες διοργανώσεις που τις κάνουμε όλοι μαζί με ασφάλεια το κάθε τι».

Αποκλειστικοί τηλεοπτικοί χορηγοί του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η ΑΝΕΚ Lines και η Blue Star Ferries. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η “ΚΡΗΤΗ TV” και η “Νέα Κρήτη”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News