Αγωνία για την οικογένεια με τα 3 παιδιά - Μία ανάσα να βρεθεί στο δρόμο λόγω έξωσης

Κρήτη
Αγωνία για την οικογένεια με τα 3 παιδιά - Μία ανάσα να βρεθεί στο δρόμο λόγω έξωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος να μείνουν στον δρόμο αν μέχρι μεθαύριο Σάββατο δε βρεθεί λύση

Συνεχίζεται η έκκληση για αναζήτηση μόνιμης στέγης για την πενταμελή οικογένεια Ηρακλειώτη οικοδόμου, που κινδυνεύει με έξωση. Το γεγονός ότι ο πατέρας ως οικοδόμος τα χρόνια της κρίσης έμεινε χωρίς δουλειά, καθότι η οικοδομική δραστηριότητα βίωσε και βιώνει μια από τις χειρότερες στιγμές της, είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο. Αυτό είχε σαν επακόλουθο την έξωση από τον ιδιοκτήτη του οικήματος, που δεν μπορούσε να κάνει άλλη υπομονή και αδυνατούσε να δώσει επιπλέον παράταση στα χρέη της οικογένειας.

Η τελευταία προειδοποίηση δόθηκε και μέχρι το αργότερο μεθαύριο Σάββατο η οικογένεια θα πρέπει να μαζέψει τα πράγματά της και να αδειάσει το σπίτι. Μη έχοντας όμως πού αλλού να πάει, κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο...

Η οικογένεια χρωστά στον σπιτονοικοκύρη ενοίκια και ρεύμα. Ο οικοδόμος πατέρας έχει βρει τώρα δουλειά και θα έχει μεροκάματο. Όμως, παρά το ότι βρήκε δουλειά, βρίσκεται αντιμέτωπος με την έξωση, καθώς δεν έχει ακόμα συμπληρώσει το ποσό που απαιτείται για να ξεχρεώσει τα όσα οφείλει στον σπιτονοικοκύρη του, και έτσι ο δεύτερος δε θέλει άλλο να του νοικιάζει το σπίτι.

Ζητείται σπίτι

Εκείνο που ζητά ο οικοδόμος πατέρας είναι ένα σπίτι για να στεγαστούν τα παιδιά και η γυναίκα του, για τους οποίους, όπως λέει, νοιάζεται περισσότερο. Το ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας είναι ΑμεΑ, ενώ όλα είναι ανήλικα, ηλικίας 13, 12 και 6 ετών. Αν δε βρεθεί γρήγορα σπίτι, τα παιδιά αυτά θα αναγκαστούν να μείνουν στον δρόμο, εκτεθειμένα στο κρύο και στο αγιάζι.

Μη έχοντας άλλο στήριγμα, ο οικοδόμος πατέρας ζήτησε βοήθεια από το Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, που, όπως κάθε φορά που μέλος του αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, έτσι και τώρα απέδειξε την ευαισθησία και την αλληλεγγύη του και από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας. Το Συνδικάτο κινητοποίησε Εργατικό Κέντρο, Αρχές, φορείς, πολίτες και σωματεία, απευθύνοντας έκκληση για την παροχή στέγης στην πενταμελή οικογένεια. Την Τρίτη το βράδυ μάλιστα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου τα μέλη του Συνδικάτου μαζί με άλλα σωματεία και φορείς να βρουν λύση στο πρόβλημα, παρουσία του απογοητευμένου οικοδόμου πατέρα και της συζύγου του.

Επίσης, ο 55χρονος οικοδόμος μαζί με τον πρόεδρο του Συνδικάτου του, Γιάννη Γωνιανάκη, βρέθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να βρει πόρους για να παράσχει οικονομική στήριξη στην οικογένεια, ενώ αντίστοιχα θα γίνει επαφή και με τον Δήμο Ηρακλείου και άλλα σωματεία, ώστε να μη μείνουν τρία παιδιά στον δρόμο, εν έτει 2019.

«Ζητήσαμε να υπάρξει βοήθεια. Όσον αφορά τα χρωστούμενα του συναδέλφου μας, αυτή τη στιγμή έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό από διάφορα σωματεία, από το δικό μας και από το Εργατικό Κέντρο για να βοηθηθεί η οικογένεια. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να βοηθήσει. Μεγάλο ζήτημα όμως εξακολουθεί να παραμένει η ανεύρεση κατοικίας για την πολυμελή οικογένεια, καθώς έχουμε τρία ανήλικα παιδιά που κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο. Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου για να βρεθεί ένα σπίτι. Υπάρχει ευαισθητοποίηση από συνανθρώπους μας, που θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά ή να τους φιλοξενήσουν, και κυρίως από φτωχές οικογένειες, γεγονός που συγκινεί. Και επιχειρηματίες έχουν ευαισθητοποιηθεί. Πρέπει όμως άμεσα να βρεθεί οριστική λύση. Μια στέγη, και εκεί επικεντρωνόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Γωνιανάκης, υπογραμμίζοντας το αίτημα της οικογένειας, που ζητά απεγνωσμένα μια στέγη.

Γιάννης Γωνιανάκης: «Το κράτος είναι γυμνό από δομές»

Ωστόσο, ο κ. Γωνιανάκης δεν παρέλειψε να υπογραμμίζει τη “γύμνια” του κράτους πρόνοιας, καθώς αρμόδιες υπηρεσίες σήκωσαν τα χέρια ψηλά, μη έχοντας τη δυνατότητα παροχής βοήθειας στην πενταμελή οικογένεια. Ο ίδιος έκανε λόγο για «ανυπαρξία του κράτους και της τοπικής διοίκησης», σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν δομές για να στηριχτεί μια τέτοια οικογένεια». Όπως είπε, «μέσα από την αλληλεγγύη των συναδέλφων βρίσκεται βοήθεια στον συνάδελφό μας, αποδεικνύοντας ότι το κράτος είναι “γυμνό” από δομές και όταν μια οικογένεια αντιμετωπίζει πρόβλημα δεν ξέρει πού να απευθυνθεί».

Υπενθυμίζεται πάντως πως για εκείνους που θέλουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της οικογένειας, διαθέτοντας κυρίως μια οικία, που αποτελεί άμεσο ζητούμενο, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Συνδικάτο Οικοδόμων στο τηλέφωνο 2810/280.300.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News