Κρήτη

Τσέχοι στην Κρήτη - Μια νέα αγορά για τον κρητικό τουρισμό

Η Κρήτη αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό για τους Τσέχους και με στοχευμένες ενέργειες διεκδικεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό από την τσεχική αγορά

Θετικά ξεκίνησαν για την Κρήτη οι κρατήσεις από την αγορά της Τσεχίας, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις επαφές των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης με παράγοντες της τσεχικής τουριστικής αγοράς στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Πράγας “Holiday World 2019”, που πραγματοποιήθηκε 21-24 Φεβρουαρίου και η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με περίπτερο.

Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους της τσεχικής τουριστικής βιομηχανίας και με εκπροσώπους των ΜΜΕ της Τσεχίας συζητήθηκε η ένταξη στα προγράμματα των τουριστικών ομίλων νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων που διαθέτει η Κρήτη, τα οποία συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και στοχεύουν στη δυναμική προβολή του κρητικού τουριστικού προϊόντος.

Η τσέχικη αγορά καταγράφει ανοδικά επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι οι Τσέχοι τουρίστες παρουσιάζουν αυξημένο βιοτικό επίπεδο, λόγω της συνεχούς ανάπτυξης της οικονομίας τους και του πολύ μικρού ποσοστού ανεργίας. Ενδιαφέρονται κυρίως για τον ήλιο και τη θάλασσα, στις προτιμήσεις τους όμως βρίσκονται και η γαστρονομία, καθώς και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και αρχαιολογικά μνημεία, ενώ παράλληλα επιλέγουν δραστηριότητες στη φύση και αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες.

Η Κρήτη αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό για τους Τσέχους και με στοχευμένες ενέργειες διεκδικεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό από την τσεχική αγορά.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο αν. προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκος Αλεξάκης και η ξεναγός από το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης Martina Sterbova.

«H Κρήτη μέσα από το στρατηγικό πλάνο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα προς την Ευρώπη. Μέσα από συνεχείς πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις, έχει καταφέρει να προσελκύσει επισκέπτες και πέρα από τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές, όπως είναι η Γερμανία και η Μ. Βρετανία. Μια από τις χώρες που ολοένα και περισσότερο δείχνει την προτίμησή της για την Κρήτη είναι και αυτή της Τσεχίας.

Μια αγορά που καταγράφει μια ανοδική πορεία, με τους Τσέχους να ταξιδεύουν πλέον μαζικά στην Κρήτη, προκειμένου να βιώσουν από κοντά τι σημαίνει κρητική φιλοξενία, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και φυσικά να απολαύσουν το μοναδικό μας φυσικό πλούτο, τον ήλιο και τη θάλασσα. Μια αγορά μικρή μεν, αλλά με σταθερή παρουσία στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στα μεγάλα θέρετρα, αλλά και σε ιδιαίτερες γωνιές του νησιού, όπως οι νότιες παραλίες και άλλες», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Εκτός από τους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού, την έκθεση και το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, που ενημερώθηκε για την Κρήτη και τις επιλογές που προσφέρει στους επισκέπτες της, ενώ γεύτηκε και παραδοσιακά κρητικά εδέσματα.

Την εκτίμησή του για την τσεχική αγορά κατέθεσε στη “Νέα Κρήτη” και ο κ. Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, ο οποίος τη χαρακτήρισε μικρή αγορά, χωρίς όμως να εξαρτιέται από αυτήν το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχάλης Βλατάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι προγραμματισμένες θέσεις και τα κρεβάτια είναι τα ίδια με πέρυσι. Για εμάς, επειδή ήταν πρόσφατα η Έκθεση της Τσεχίας, υπήρχε ενδιαφέρον αλλά νομίζω πως δεν επηρεάζει η μικρή αυτή αγορά την πορεία της σεζόν στην Ελλάδα. Είναι μια μικρή αγορά. Δε θα επηρεάσει τόσο πολύ τα νούμερα στην Κρήτη είτε θετικό είτε αρνητικό πρόσημο. Από την άλλη, Γερμανία και Αγγλία πρωταγωνιστούν και από αυτές τις αγορές εξαρτιόμαστε. Όταν η Τσεχία δείχνει ένα θετικό πρόσημο 3%, 4% ή 5%, δεν αλλάζει τίποτα. Όταν η Γερμανία δείχνει μείωση, τότε, όπως μπορούμε να συμπεράνουμε, είναι αρνητικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια