ΣΜ Χαλκιαδάκης & «Χαμόγελο του Παιδιού» μαζί ενάντια στην παιδική κακοποίηση

Κρήτη
ΣΜ Χαλκιαδάκης & «Χαμόγελο του Παιδιού» μαζί ενάντια στην παιδική κακοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ενημέρωση και η εξάλειψη του φαινομένου στο επίκεντρο για να μην «Μένει Μυστικό...»

Στο πλαίσιο της εκστρατείας κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προσφοράς, τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης ενισχύουν τις προσπάθειες του παραρτήματος Κρήτης του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενάντια στην παιδική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου, εκπρόσωποι των ΣΜ Χαλκιαδάκης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του παραρτήματος Κρήτης στην Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο, συναντήθηκαν με τους εργαζομένους του παραρτήματος και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του συλλόγου.

Επιπλέον, παραδόθηκε το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από τις πωλήσεις ελαιόλαδου Χαλκιαδάκης για το διάστημα 1/12/18-31/1/19, με την συμμετοχή και των πελατών των καταστημάτων Χαλκιαδάκης στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την Εθνική Γραμμή SOS 1056.

Παράλληλα, η εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε. δεσμεύτηκε να συνεχίσει και στο μέλλον την στήριξη της στο Χαμόγελο του Παιδιού Κρήτης.

«Κανένα παιδί θύμα κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης»

Βασικός στόχος της καμπάνιας των Super markets Χαλκιαδάκης, είναι η ενημέρωση και η κινητοποίηση των πολιτών για την εξάλειψη του φαινομένου της κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών, με κεντρικό της σύνθημα: «Κανένα παιδί θύμα κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης».

Τα στοιχεία παιδικής κακοποίησης συγκλονίζουν

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα παιδιά πέφτουν θύματα από κάποιον που εμπιστεύονται. Τα παιδιά – θύματα δεν μιλούν, δεν ζητούν βοήθεια, ντρέπονται και φοβούνται να αποκαλύψουν αυτό που τους συμβαίνει. Όμως το βασικότερο όλων είναι ότι οι ενήλικες ενώ γνωρίζουν δεν καταγγέλλουν. Στην Κρήτη ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των φαινομένων δεν καταγγέλλεται! Είναι το φαινόμενο της διπλανής (ή και της δικής μας) πόρτας, συμβαίνει δίπλα μας και δεν θα πρέπει να μένει μυστικό.

Βάσει των στατιστικών στοιχείων, το πρώτο 10μηνο του 2018 το «Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε επιτόπιες παρεμβάσεις για 178 παιδιά που βρισκόταν σε κίνδυνο.

Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε συνολικά 124 αιτήματα για τη φιλοξενία παιδιών – θυμάτων κάθε μορφής βίας, που αφορούσαν συνολικά 218 παιδιά όλων των ηλικιακών ομάδων. Η αιτία απομάκρυνσης 12 παιδιών (ποσοστό 5,5%) ήταν η σεξουαλική κακοποίηση.

Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» έλαβε συνολικά 647 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών που αφορούσαν σε 1.186 παιδιά, τις οποίες και προώθησε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Μόνο το 0,3% (3 παιδιά) αφορούσε σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056»

Η ειδική γραμμή βοήθειας 1056, λειτουργεί πανελλαδικά 24ώρες το 24ωρο από τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Οι κλήσεις είναι δωρεάν από σταθερό και κινητό τηλέφωνο, ενώ η κλήση από καρτοκινητά δεν απαιτεί διαθέσιμες μονάδες. Η γραμμή είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που τους απασχολούν, όπως σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση, παραμέληση, bullying, παράνομη διακίνηση και εμπορία.

Χωρίς τη δική σου φωνή μένει μυστικό

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στην προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου. Η παιδική κακοποίηση μας αφορά όλους, δεν έχει ηλικία και θα πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε και να κινητοποιηθούμε με στόχο Κανένα Παιδί θύμα κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News