Κρήτη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης για την επίσκεψη Αραχωβίτη στην Κρήτη

Με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κρήτη, ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Αραχωβίτης,  υπήρξε δήλωση του Γραμματέα Περιφερειακής Επιτροπής Νέας Δημοκρτατιας  – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη

 «Την ώρα που αγροτικοί φορείς και σύλλογοι του Ηρακλείου και της Κρήτης, ζητούν εδώ και καιρό επιτακτικά συνάντηση για τα προβλήματά τους, η Κυβέρνηση δια του Υπουργού της κ. Αραχωβίτη, επιλέγει, εν κρυπτώ, να συναντά και να συζητά τα προβλήματα του κλάδου τους με αυτούς που η ίδια θεωρεί αρμόδιους, αφήνοντας απ’ έξω τους επίσημους εκπροσώπους Συνεταιρισμών και Συλλόγων, όπως έγινε με την περίπτωση της Μεσαράς.

Ο πρωτογενής τομέας έχει καταλήξει να αποτελεί μια μικρογραφία της συνολικής κυβερνητικής αποτυχίας. Αντί για μεταρρυθμίσεις, αντί για δημιουργία προϋποθέσεων για νέες επενδύσεις και αύξηση της παραγωγής, οι κυβερνώντες έκαναν τα ακριβώς αντίθετα.

Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν στήριξε τους αγρότες αλλά αύξησε τα κόστη παραγωγής, αύξησε τις εισφορές, επέβαλε φορολογία στις αγροτικές επιδοτήσεις, επέβαλε επιπλέον φόρους σε προϊόντα, επέβαλε ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, κατήργησε τον ΟΓΑ και πολλά άλλα.

Για όλα αυτά -πρωτίστως- οφείλει ο κ. Υπουργός να μιλήσει στους αγρότες! Σε όλους τους αγρότες γιατί τα προβλήματα του κλάδου δεν έχουν χρώμα!

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας.

Στόχος και στρατηγική επιλογή της ΝΔ, είναι ο πρωτογενής τομέας να στηριχθεί αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη γη τους, να παράγουν, να αξιοποιήσουν τη γνώση τους, να ενσωματώσουν στην παραγωγή τους τη σύγχρονη τεχνολογία, για να μπορέσουν τα ελληνικά μας προϊόντα να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια