Κρήτη

Τουρισμός 2019: Γιατί οι Τσέχοι… ψηφίζουν Κρήτη;

Υψηλή η ζήτηση από Τσέχους τουρίστες για διακοπές στην Κρήτη το 2019

Υψηλή ζήτηση στις κρατήσεις Τσέχων τουριστών φαίνεται ότι έχει η Κρήτη για την τουριστική περίοδο του 2019.

Ειδικότερα, με θετικό πρόσημο στις κρατήσεις για την Κρήτη κινείται η αγορά της Τσεχίας, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις επαφές των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης με παράγοντες της τσεχικής τουριστικής αγοράς στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Πράγας «Holiday World 2019», που πραγματοποιήθηκε από τις 21 μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, με την Περιφέρεια Κρήτης να συμμετέχει με περίπτερο.

Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν, συζητήθηκε η ένταξη στα προγράμματα των τουριστικών ομίλων, νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων που διαθέτει η Κρήτη, τα οποία συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και στοχεύουν στην ολοκληρωμένη και δυναμική προβολή του κρητικού τουριστικού προϊόντος.

Τι ζητούν οι Τσέχοι τουρίστες;

Οι Τσέχοι, όπως προέκυψε, ενδιαφέρονται:

  • για τον ήλιο και τη θάλασσα
  • για τη γαστρονομία
  • για επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και αρχαιολογικά μνημεία
  • για δραστηριότητες στη φύση
  • για να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες

«H Κρήτη μέσα από το στρατηγικό πλάνο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα προς την Ευρώπη. Μέσα από συνεχείς πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις, έχει καταφέρει να προσελκύσει επισκέπτες και πέρα από τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές, όπως είναι η Γερμανία και η Μ. Βρετανία. Μια από τις χώρες που ολοένα και περισσότερο δείχνει την προτίμηση της για την Κρήτη είναι και αυτή της Τσεχίας. Μια αγορά που καταγράφει μια ανοδική πορεία, με τους Τσέχους να ταξιδεύουν πλέον μαζικά στην Κρήτη, προκειμένου να βιώσουν από κοντά τι σημαίνει κρητική φιλοξενία, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και φυσικά να απολαύσουν το μοναδικό μας φυσικό πλούτο, τον ήλιο και τη Θάλασσα. Μια αγορά μικρή μεν, αλλά με σταθερή παρουσία στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στα μεγάλα θέρετρα, αλλά και σε ιδιαίτερες γωνιές του νησιού, όπως οι νότιες παραλίες και άλλες», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια