Κρήτη

To Κτηματολόγιο στο Direct - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων  

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους

Άγνοια, σύγχυση και προβληματισμός για το μεγάλο στοίχημα του ελληνικού κτηματολογίου. Ακόμη και σε περιοχές που οι προθεσμίες εκπνέουν το ενδιαφέρον παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Ποια τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την διαδικασία για τους ιδιοκτήτες και τους επαγγελματίες που σπεύδουν να δηλώσουν τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα. Ποιες οι παγίδες και τα κόκκινα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν.

Ποια τα κενά και οι επισημάνσεις από τους ειδικούς προκειμένου οι ιδιοκτήτες να αποφύγουν την ταλαιπωρία και κυρίως τις αρνητικές επιπτώσεις στο προσεχές μέλλον. Ποιοι και κάτω από ποιο καθεστώς κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους.

Πως ήδη άγνωστη παραμένει η τύχη περίπου 15 χιλιάδων ακίνητών που θεωρούνται “ορφανά” καθώς δεν δηλώθηκαν κι άρα με βάση των όσων προβλέπονται σε αυτή τουλάχιστον την φάση θα περάσουν στα χέρια του ελληνικού δημοσίου. Τι ισχύει για τα αγροτεμάχια που δεν  έχουν τίτλους ιδιοκτησίας.

Ποιες οι κατευθυντήριες οδηγίες που δίνουν οι ειδικοί στους πολίτες καλώντας τους να μην γυρνούν την πλάτη και ούτε να αντιμετωπίζουν με επιπολαιότητα την διαδικασία της κτηματογράφησης. Σε ποια φάση βρίσκεται η Κρήτη. Ποιες οι τυχόν ιδιαιτερότητες.

Την Τρίτη 21:45 με την Στέλλα Τερζάκη στην ΚΡΗΤΗ TV.

 

 

   

Σχόλια