Pierra Creta: Χόρεψαν Κρητικά στο νοτιότερο αγώνα ορειβατικού σκι

Κρήτη
Pierra Creta: Χόρεψαν Κρητικά στο νοτιότερο αγώνα ορειβατικού σκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό έφτασαν στα χιονισμένα βουνά της Κρήτης

Η διοργάνωση που ξεκίνησε το 2014 και έχει γίνει πλέον πανευρωπαϊκός θεσμός, «μαγνήτισε» στα χιονισμένα βουνά της Κρήτης εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες το Σαββατοκύριακο.

Η φετινή διοργάνωση Pierra Creta πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με πάνω από 150 συμμετέχοντες από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που έφτασαν στην πανέμορφη Κρήτη από άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο λόγος που πήραν τον εξοπλισμό τους τόσοι αθλητές και ξεκίνησαν το δρόμο για τα 1.800 μέτρα;

Μα για να συμμετέχουν στον νοτιότερο αγώνα ορειβατικού σκι στην Ευρώπη!

Οι αθλητές που έδωσαν το «παρών», ακολούθησαν μία πορεία που είναι χαραγμένη από τους διοργανωτές στα Λευκά όρη, στον Ψηλορείτη και στην Δίκτη. Ο εν λόγω αγώνας αποτελείται από δύο διαδρομές, η πρώτη με ενδεικτική υψομετρική διαφορά 1800 μ. και η δεύτερη με υψομετρική διαφορά περίπου 900 μ.

Με κέντρο τον ορεινό Μυλοπόταμο και τα Ανώγεια, η διοργάνωση ξεκίνησε το Σάββατο με επίδειξη εξοπλισμού διάσωσης θύματος χιονοστιβάδας από τεχνική ομάδα της ARVA.  

Στη συνέχεια, ακολούθησε η δεύτερη παιδική συνάντηση χιονοδρομία Ψηλορείτη με 20 παιδιά από τα γύρω χωριά που μάλιστα είχαν μια εμπειρία στα εκπαιδευτικά camp του χειμώνα.

Την Κυριακή όμως, ξεκίνησε ο μεγάλος αγώνας που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κρητική μουσική και άνθρωποι με παραδοσιακές στολές βρίσκονταν στα βουνά μαζί με τους αθλητές, εμψυχώνοντάς τους.

Απολαύστε υπέροχες εικόνες μέσα από το video του Μανόλη Χαμηλάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News