Κρήτη

Μαραθώνιος Κρήτης: Μαθητές φύτεψαν δέντρα και ενδημικά φυτά στο «Πάρκο Δήμου Αποκορώνου»

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης βρίσκεται σε «Πράσινη Αποστολή»!

Ολοκληρώθηκε η 2η Φάση δεντροφύτευσης στην περιοχή Καρύδι του Δήμου Αποκόρωνα, δημιουργώντας το καινούριο «Πάρκο Δήμου Αποκορώνου».

Κατά τη δεντροφύτευση, η οποί πραγματοποιήθηκε σήμερα, φυτεύτηκαν ενδημικά φυτά και δεντρίλια για την ενίσχυση της χλωρίδας και συγκεκριμένα κουκουναριές, πεύκα, βελανιδιές και χαρουπιές. 

Την δεντροφύτευση πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου & Λυκείου Βάμου, του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου Βρυσών του Δήμου Αποκόρωνα, εθελοντές/ντριες του Μαραθωνίου Κρήτης, μέλη του ΣΔΥΧ, με την επίβλεψη Τεχνικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Δασών Ν. Χανίων, και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αποκορώνου, παρουσία του Δημάρχου Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ο Μαραθώνιος Κρήτης συμπληρώνοντας την κοινωνική του προσφορά αναπτύσσει δράσεις και προγράμματα που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης της Περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και τη συμμετοχή τους σε δράσεις που αφορούν στην προστασία και τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Κρήτης.»

Υπενθυμίζεται ότι ο 4ος Μαραθώνιος Κρήτης, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου, είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια