Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος για τα θύματα της κακοκαιρίας στην Κρήτη

Κρήτη
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος για τα θύματα της κακοκαιρίας στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο, καταγόμενος από την Κρήτη, Προκαθήμενος εκφράζει τα συλλυπητήρια του από την Αντίς Αμπέμπα

Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Ελλάδα με τις τραγωδίες που σημειώθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη η οποία στοίχισε συνολικά 5 ζωές και εκατοντάδες προβλήματα σε δρόμους και περιοχές του νησιού.

Την προσωπική του θλίψη αλλά και ολόκληρης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, εκφράζει ο Πατριάρχης Θεόδωρος, από την Αντίς Αμπέμπα όπου βρίσκεται, αναφερόμενος στις τραγικές συνέπειες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στην Κρήτη.

Ο καταγόμενος από την Κρήτη, Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ανέπεμψε δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους, αιφνίδια και μαρτυρικά.

Ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Αλεξανδρινού Θρόνου εξέφρασε τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε «για την ανάπαυσή τους στην αγκαλιά του Θεού».

Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς την Εκκλησία της Κρήτης και κυρίως τις δύο πληγείσες Ιερές Μητροπόλεις, Κυδωνίας και Αποκορώνου, και Κισάμου και Σελίνου, ευχόμενος «στις Τοπικές Αρχές και τους αρμόδιους Φορείς, δύναμη και ενίσχυση, για την αντιμετώπιση των καταστροφών και την επούλωση των πληγών, από τα έκτακτα αυτά καιρικά φαινόμενα».

Τέλος, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχήθηκε όπως «ο Τριαδικός Θεός μας, να προστατεύει όλη τη κτίση Του και να ενισχύει τον κάθε άνθρωπο στον καθημερινό αγώνα της ζωής, με ειρήνη, ευημερία και πνευματική χαρά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News