Συλλυπητήρια και στήριξη των πληγέντων λόγω της κακοκαιρίας στην Κρήτη

Κρήτη
Συλλυπητήρια και στήριξη των πληγέντων λόγω της κακοκαιρίας στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανακοινωθέν από την Εκκλησία της Κρήτης για τους νεκρούς και τους ανθρώπους που "χτυπήθηκαν" από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα

Πρωτοβουλία για τη στήριξη των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων εβδομάδων αναλαμβάνει η Εκκλησία της Κρήτης μέσω των οικείων Ιερών Μητροπόλεων.

Με ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος δηλώνει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των πληγέντων και τη θλίψη για τον χαμό πέντε ανθρώπων, ενός κτηνοτρόφου στα Χανιά και 4 ατόμων με συγγενική σχέση όλοι μεταξύ τους στο μοιραίο πέρασμα του Γεροπόταμου, στη Μεσαρά.

Το ανακοινωθέν αναφέρει: «Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης με περισυλλογή και θλίψη παρακολουθεί τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών και των ακραίων καιρικών φαινομένων στη Μεγαλόνησο Κρήτη τις τελευταίες ημέρες, με μεγαλύτερη ένταση και συνέπειες στη Δυτική Κρήτη και εκφράζει τη θερμή συμπαράσταση και την αγάπη Της στους πληγέντες, με κάθε τρόπο, από τις συνέπειες των φαινομένων αυτών. 

Τα μηνύματα συμπαράστασης, με πρώτο τι συλλυπητήριο τηλεγράφημα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, αποτελούν επιστηριγμό και ενθάρρυνση για ολόκληρη τη Μεγαλόνησο αυτές τις δύσκολες ώρες, κατά τις οποίες είναι εμφανής η ανθρώπινη αδυναμία μπροστά στα φυσικά φαινόμενα και τα αποτελέσματά τους.

Ενώπιον αυτής της μεγάλης δυσκολίας αναλογιζόμαστε όλοι μαζί τις ευθύνες μας για τις αλόγιστες ανθρώπινες επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον και συνειδητοποιούμε, για μια ακόμη φορά, την επιτακτική ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε, ως πρόσωπα πρωτίστως, ως κοινωνίες, ως φορείς, ως Κρήτη, τη σχέση μας με ολόκληρη την κτίση, ως δημιουργία του Θεού.

Η Εκκλησία της Κρήτης προσεύχεται ιδιαίτερα για την ανάπαυση των πέντε συνανθρώπων μας-θυμάτων των εκτάκτων αυτών καιρικών φαινομένων και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Επίσης, η Εκκλησία Κρήτης θα αναλάβει το επόμενο διάστημα κατάλληλες πρωτοβουλίες για τη στήριξη και συνδρομή των πληγέντων, μέσω των οικείων Ιερών Μητροπόλεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News