Δολοφονία Καλαντζάκη: Ποιος έθεσε θέμα πατρότητας του παιδιού

Κρήτη
Δολοφονία Καλαντζάκη: Ποιος έθεσε θέμα πατρότητας του παιδιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει ο εραστής της χήρας Καλαντζάκη στο απολογητικό του υπόμνημα

Από τον 38χρονο άνδρα από τη Βουλγαρία, ο οποίος δολοφόνησε τον Οκτώβριο του 2017 τον καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη, φαίνεται ότι τέθηκε για πρώτη φορά το ζήτημα της πατρότητας του παιδιού που η πρώην ερωμένη του είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον αδικοχαμένο γιατρό.

Όπως αποκάλυψε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, το θέμα περί της αμφιβολίας του εκλιπόντος για το αν το παιδί που γέννησε κατά τον γάμο τους η γυναίκα του είναι δικό του δεν τέθηκε από τους στενούς συγγενείς του Καλαντζάκη, αλλά από τον ίδιο τον πρώην εραστή της.

Ειδικότερα, στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” παρουσιάστηκε το απολογητικό υπόμνημα του αστυνομικού από τη Βουλγαρία προς τον αρμόδιο ανακριτή, τέσσερα 24ωρα μετά το έγκλημα, στις 11 Οκτωβρίου του 2017. Στο επίμαχο υπόμνημα, ο 38χρονος, που καταδικάστηκε πρόσφατα σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, αναφέρει ότι ο «καρδιολόγος πίστευε ότι το παιδί τους δεν είναι δικό του, ξεσπώντας πάνω στο παιδί...».

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η εκπομπή, ο 38χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων στο απολογητικό του υπόμνημα προς τον αρμόδιο ανακριτή ότι «(...) Η σύζυγός του γιατρού, απ’ όσο μου έλεγε, ήθελε να χωρίσει και με τον άντρα της είχαν μεγάλα προβλήματα. Τσακώνονταν συνεχώς, ο άνδρας της τη ζήλευε υπερβολικά και δεν της έδινε καθόλου χρήματα, ενώ αυτή δούλευε σε αυτόν και τον υπηρετούσε. Επίσης, ο καρδιολόγος πίστευε ότι το παιδί τους δεν είναι δικό του, ξεσπώντας πάνω στο παιδί... Μέσα στο 2017 η κατηγορούμενη ξαναήρθε ώστε να προετοιμάσει τα χαρτιά για να πάρει το παιδί διπλή υπηκοότητα. Ήθελε να χωρίσει και να πάρει το παιδί και να έρθουν πίσω...».

Αυτή η εξέλιξη έρχεται κόντρα στην άποψη ότι το ζήτημα της αμφιβολίας του γιατρού για το αν το παιδί είναι δικό του τέθηκε από τους στενούς συγγενείς του μετά το φονικό.

Εξάλλου, όπως επισημάνθηκε τόσο στην εν λόγω εκπομπή, όσο και σε άλλη εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, κατά τις έρευνες της Αστυνομίας στο σπίτι όπου διέμενε ο καρδιολόγος με τη σύζυγό του, στο Λασίθι, διαπιστώθηκε ότι το διάστημα πριν τη δολοφονία είχε γίνει διαδικτυακή αναζήτηση από τον υπολογιστή που βρισκόταν στο σπίτι αναφορικά με το καθεστώς που ισχύει για τις συντάξεις χηρείας. Ειδικότερα, φαίνεται ότι από τον επίμαχο υπολογιστή είχε γίνει αναζήτηση σε πασίγνωστη μηχανή αναζήτησης - μεταξύ άλλων - της φράσης «νόμος για συντάξεις χηρείας».

Η δίκη και οι ποινές  - Ισόβια και στους δύο για τον φόνο

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχους τόσο τον 38χρονο πρώην εραστή της χήρας Καλαντζάκη, όσο και την ίδια την 39χρονη. Ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ η 39χρονη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία. Αμφότεροι καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Υπενθυμίζεται ότι η Έδρα διαφοροποιήθηκε από το κατηγορητήριο, αλλά και από την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί, κατά την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, την περασμένη εβδομάδα. Η 39χρονη παραπέμφθηκε να δικαστεί για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία σε βάρος του συζύγου της. Ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να μετατραπεί η κατηγορία που της είχε αποδοθεί από άμεση συνέργεια σε απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Εντούτοις, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου μετέτρεψε την κατηγορία από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία. Τελικά, τακτικοί και λαϊκοί (ένορκοι) δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχη την 39χρονη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία του άνδρα της και η χήρα του καρδιολόγου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Σημειώνεται, πάντως, ότι, μετά την έκδοση της απόφασης, ο συνήγορος υπεράσπισης της 39χρονης, Βαγγέλης Στρατουδάκης, ανέφερε ότι το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητά του απέναντι στην εντολέα του. Εξάλλου, ο κ. Στρατουδάκης επισήμανε ότι έχει ήδη ασκηθεί έφεση εναντίον της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News