default-image

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Το Λιμεναρχείο προειδοποιεί

Κρήτη
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Το Λιμεναρχείο προειδοποιεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού Τετάρτη και Τσικνοπέμπτη

Με το νησί να μετρά της πληγές του από την τελευταία θεομηνία, που άφησε πίσω της πολλές καταστροφές και έναν νεκρό, οι άσχημες καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, εξακολουθούν να επικρατούν στο νησί και την Τετάρτη.

Μάλιστα, οι άνεμοι πνέουν ισχυροί, με αποτέλεσμα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου να εφιστά την προσοχή με ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση λόγω ισχυρών ανέμων, οι οποίοι φτάνουν έως και τα 8 Μποφόρ το μεσημέρι της Τετάρτης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώνει ότι σύμφωνα με δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων 26 Φεβρουαρίου 1300 UTC), προβλέπονται να σημειωθούν τα εξής καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη:

Κρήτη - Κυκλάδες

Νεφώσεις προβλέπονται την Τετάρτη με τοπικές βροχές με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα δυτικά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις πρόκειται να σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου καλεί όλες και όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.  

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται τοπικές νεφώσεις, που στο Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Κρήτη θα είναι περισσότερες.

Τοπικές βροχές θα πέσουν στην Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, την Εύβοια και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 0 έως 13, στα δυτικά ηπειρωτικά από 3 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 10, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 14, και στην Κρήτη από 8 έως 13.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι περισσότερες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά του νομού έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς.

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, ο καιρός την Τσικνοπέμπτη θα έχει βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Στα ανατολικά και τα νότια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός, και μόνο στα βορειοανατολικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα 5 με 7 μποφόρ, και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News