Κρήτη

Δύο γέφυρες έφτασαν στην Κρήτη μετά τις καταρρεύσεις - Την Τετάρτη η τοποθέτηση

Εσπευσμένα στο νησί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευαγγ. Αποστολάκης

Κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη μεταφέρθηκαν στα Χανιά, με δρομολόγιο ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, δύο γέφυρες τύπου Belley με οχήματα και τεχνικό προσωπικό να συνοδεύουν την αποστολή.

Παράλληλα «διατηρείται ετοιμότητα για την αποστολή δύο επιπλέον συλλογών γεφυρών όμοιου τύπου», όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο. 

Τα αρμόδια συνεργεία θα πιάσουν άμεσα δουλειά για την τοποθέτηση των γεφυρών - η μία εκ των οποίων θα τοποθετηθεί πιθανότατα στον Σκινέ - ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία εβδομάδα θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως στη διάθεση των αρμόδιων αρχών έχουν τεθεί προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, κατέφθασε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης για το συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται προς αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Κρήτη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ευ. Αποστολάκη: "Θα προσπαθήσουμε να βρούμελύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών"

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος έφτασε εσπευσμένα στο νησί για το συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται προς αποκατάσταση των ζημιών.

Ο κ. Αποστολάκης βρίσκεται σήμερα στην Κρήτη κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, όπως τόνισε σε δηλώσεις του, ώστε να βοηθήσει την Περιφέρεια και να προσπαθήσουν από κοινού να βρουν λύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών, που έχουν προκύψει.

«Έχω εικόνα από τους μηχανικούς τους δικούς μου και από της Περιφέρειας και τον κ. Αρναουτάκη, με τον οποίο έχουμε μιλήσει και με τον κ. Σπίρτζη, απλά θα δούμε πώς θα στήσουμε τώρα το επιτελείο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

«Ήδη από σήμερα το πρωί φορτώσαμε δύο γέφυρες Belley, οι οποίες είναι ήδη στον Πλατανιά», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Ωστόσο επισήμανε πως από αύριο το πρωί «αισιοδοξούμε ότι θα ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις για να τοποθετηθεί η πρώτη γέφυρα και θα δούμε στη συνέχεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια πώς μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να συνδράμουμε στην αποκατάσταση της επικοινωνίας των χωριών της δυτικής Κρήτης, γιατί απ' ότι βλέπουμε έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά».

Επίσης τόνισε μεταξύ άλλων πως «ελπίζουμε ότι πολύ γρήγορα θα τα καταφέρουμε».  

Την Τετάρτη η τοποθέτηση

Μάλιστα σε επιτόπου συνεννόηση του περιφερειάρχη και του υπουργού ανακοινώθηκε ότι από αύριο το πρωί ξεκινούν από τον στρατό οι εργασίες τοποθέτησης των γεφυρών με στόχο την άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης - κυκλοφορίας στις κατεστραμμένες υποδομές.

«Είχαμε μιλήσει με τον υπουργό Υποδομών με τον περιφερειάρχη και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την Περιφέρεια τους φορείς, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία με ασφάλεια για τους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Αποστολάκης και ο περιφερειάρχης αναφέρθηκαν στη συνέχιση της συνεργασίας με γνώμονα τη διασφάλιση της ανθρώπινης ασφαλείας στο επίπεδο των υποδομών ενώ εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του 60χρονου από τον Εμπρόσμερο Αποκορώνου που πνίγηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού, αλλά και στις οικογένειες των τεσσάρων θυμάτων πριν λίγες ημέρες στον Γεροπόταμο στην Μεσαρά Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια