Η περιοχή της Κρήτης που «έσπασε» το Πανευρωπαϊκό ρεκόρ σε βροχή

Κρήτη
Η περιοχή της Κρήτης που «έσπασε» το Πανευρωπαϊκό ρεκόρ σε βροχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάφερε να ξεπεράσει το Grøndalen της Νορβηγίας στο ρεκόρ μηνιαίας βροχόπτωσης

Το πανευρωπαϊκό ρεκόρ μηνιαίας βροχής και χιονιού «έσπασε» η περιοχή Ασκύφου στα Χανιά εξαιτίας των βροχοπτώσεων από τις πρόσφατες κακοκαιρίες «Χιόνη» και της «Ωκεανίς».

Πρόκειται για ένα ρεκόρ που, τα τελευταία 20 χρόνια, κατείχε η περιοχή Grøndalen στη Νορβηγία. Ειδικότερα, η εν λόγω κατοικημένη περιοχή της Νορβηγίας, από το 1989, «κρατούσε» το ρεκόρ των 1.190 χιλιοστών νερού.

Συνολικά, το νερό που έπεσε, το οποίο ακια καταγράφηκε από το μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ξεπέρασε το πανευρωπαϊκό ρεκόρ μηνιαίας βροχόπτωσης σε κατοικημένη περιοχή, καθώς, στην περιοχή Ασκύφου, από την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου, το νερό που έπεσε στο έδαφος έφτασε τα 1.202 χιλιοστά.

Μεγάλα ύψη βροχής σε όλη τη Δυτική Κρήτη

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η «Ωκεανίς», παρά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε, έφερε μεγάλα ύψη βροχής και στην υπόλοιπη Δυτική Κρήτη.

Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου μέχρι το πρωί της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου, στην περιοχή του Σέμπρωνα Χανίων έπεσε το 40,9% της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης.

Πολύ υψηλά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά και για τον υπόλοιπο νομό Χανίων, ξεπερνώντας στο 31% στο οροπέδιο Ασκύφου, στις Βρύσες, στους Άγιους Πάντες και στον Αλικιανό.

(Το ολικό ύψος βροχής από τις 23 μέχρι το πρωί της 26ης Φεβρουαρίου. Επίσης, τα έτη λειτουργίας του σταθμού, η μέση ετήσια τιμή και το ποσοστό επί αυτής.)

Πηγή: meteo.gr

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News