Συνέντευξη Σπίρτζη στον 98,4: Εντολή Πρωθυπουργού η γρήγορη αποκατάσταση ζημιών

Κρήτη
Συνέντευξη Σπίρτζη στον 98,4: Εντολή Πρωθυπουργού η γρήγορη αποκατάσταση ζημιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για γερασμένες και μη καλά συντηρημένες υποδομές» μιλά ο Χρήστος Σπίρτζης στον 98.4 και στο Γιώργο Σαχίνη, αναφερόμενος στο εύρος των ζημιών που καταγράφονται στη Δυτική Κρήτη. 

Προτεραιότητα σύμφωνα με τον ίδιο δίνεται αυτή την ώρα στην προσωρινή διευθέτηση των ζημιών για την ανακούφιση των κατοίκων των πληγέντων περιοχών, κι ακολουθών με γοργά βήματα και τη συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας οι μελέτες για τα δύσκολα σημεία του Επαρχιακού κι Εθνικού οδικού Δικτύου.

«Η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα για να αποκατασταθούν τα δίκτυα και οι ζημιές στο νησί», δήλωσε ο Υπουργός. 

Άμεσα δίνονται στην Περιφέρεια 10 εκατομμύρια ευρώ για την διάνοιξη των σημείων που έχουν κλείσει στον Βόρειο Οδικό Άξονα και σε οικισμούς που είναι αποκλεισμένοι.

Αναφορικά με δύο σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης όπου έγιναν μεγάλες κατολισθήσεις αλλά και για τους δήμους που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες θα επιληφθεί το υπουργείο Υποδομών.

Ο Υπουργός επισήμανε παράλληλα την έλλειψη υποδομών στην Κρήτη, τις μελέτες που δεν μπορούν να προχωρήσουν καθώς παρουσιάζουν προβλήματα κι εξέφρασε τη βούληση για την Ανάπτυξη της Κρήτης.

Πάντως ο Υπουργός  αναμένεται εκ νέου στο νησί εντός Μαρτίου για το ΒΟΑΚ.  

Συμπλήρωσε δε ότι οι καταστροφές από την κακοκαιρία συνέβησαν σε μία συγκυρία ώριμων μελετών για το ΒΟΑΚ, γεγονός που δίνει την ευκαιρία τουλάχιστον στο Υπουργείο Υποδομών για ολοκληρωμένες στρατηγικής σημασίας παρεμβάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News