Διέσχιζε τον δρόμο και ζούσε τον απόλυτο «εφιάλτη» – Η μαρτυρία μιας καθηγήτριας

Κρήτη
Διέσχιζε τον δρόμο και ζούσε τον απόλυτο «εφιάλτη» – Η μαρτυρία μιας καθηγήτριας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Είμαι τόσο ευγνώμων στον Θεό για την προστασία Του"

Τον "χάρο με τα μάτια της" είδε μια καθηγήτρια στη Μεσαρά όταν σχολώντας από τους Βώρους, φοβήθηκε για την ίδια της την ζωή αφού συνάντησε αρκετά εμπόδια στο δρόμο της, από κατολισθήσεις μέχρι και καταρράκτες που σχηματίζοντας για πρώτη φορά στο βουνό.

Μάλιστα η ίδια προσεύχονταν να πάνε όλα καλά καταφέρνοντας μάλιστα να γλυτώσει από του «Χάρου τα δόντια» καθώς ελάχιστα λεπτά πριν την μεγάλη κατολίσθηση στο ύψος της Αλμυρής στο δρόμο Μεσαρά – Ηράκλειο, η ίδια έτυχε να περάσει από το συγκεκριμένο σημείο.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύτου οι δρόμοι έκρυβαν παγίδες για τους διερχόμενους ο οδηγούς, ενώ η κατάσταση γινόταν πιο τρομακτική στις περιπτώσεις που οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα και τις κατολισθήσεις. 

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε και η ανάρτηση της κ. Έφης στο Facebook: 

«Είμαι τόοοσο ευγνώμων στον Θεό για την προστασία Του... Πριν από λίγο έμαθα ότι από δρόμο που πέρασα ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ (παίζει να ήταν και λεπτά ή δευτερόλεπτα), έπεσαν βράχοι και ο δρόμος έκλεισε!

Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που πέρναγα από αυτά τα σημεία υπό καταρρακτώδη βροχή το μεσημέρι, έλεγα από μέσα μου: "Να περάσω κι απ'αυτό, να περάσω κι από αυτό, μόνο να προλάβω να περάσω!" Και με βοήθησε ο Θεός και πρόλαβα!

Πριν από λίγες μέρες πάλι, λόγω κατολίσθησης που είχε κλείσει εντελώς το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, αυτοκίνητο από εκείνο το ρεύμα (επειδή είναι στροφή σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και ο οδηγός είδε ξαφνικά μπροστά του την κατολίσθηση), μπήκε στο ρεύμα όπου ήμασταν άλλα 3 αυτοκίνητα (δεν υπήρχε πουθενά σήμανση, καθώς ούτε η Αστυνομία δεν ήταν ενήμερη- εγώ πήρα και ενημέρωσα).

Ούτε γω δεν ξέρω πώς σταμάτησαν εγκαίρως όλα τα αυτοκίνητα και δεν έγινε κάποια τραγική καραμπόλα...

Και πόσα άλλα κάθε μέρα δεν συμβαίνουν! Δεν έχω λόγια να εκφράσω αυτά που αισθάνομαι... Απλά Τον ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου».

Να αναφέρουμε ότι συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονταν πυρετωδώς το απόγευμα της Δευτέρας, για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και σύμφωνα με το κ.Λεονταράκη , η κυκλοφορία αποκαστάθηκε ωστόσο οι οδηγοί Προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο δρόμο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας, κ. Στέλιο Μπομποδάκη, καθώς έχουμε πτώση βράχου στο δρόμο Μεσαρά προς Ηράκλειο και  συγκεκριμένα στην περιοχή των Ανεγύρων.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News