Ωκεανίς: Κατέρρευσαν γέφυρες σαν χάρτινοι πύργοι - Απίστευτες εικόνες

Κρήτη
Ωκεανίς: Κατέρρευσαν γέφυρες σαν χάρτινοι πύργοι - Απίστευτες εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο σκηνικό καταστροφής στην Κρήτη

H επόμενη μέρα της κακοκαιρίας βρίσκει τα Χανιά παραδομένα στη μανία της φύσης. Οι γέφυρες δεν άντεξαν στην πίεση των ορμητικών νερών και στη φθορά του χρόνου και κατέρρευσαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό που έπεσε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων.

Στα δυο κόπηκε και η Γέφυρα Πλατανιά Χανίων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η ζημιά είναι τεράστια, ενώ η μετακινήσεις δυσκολεύουν ιδιαίτερα.

Σε τεράστια λίμνη μετατράπηκε και η πλατεία Σκινέ.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στο φαράγγι Κουρταλιώτη του δήμου Αγίου Βασιλείου

Καταστραμμένη είναι και η γέφυρα της Μέσο Κεφάλας όπως αποδεικνύεται στο βίντεο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά:

«Μετά το πρόσφατο ανακοινωθέν για απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικό δικτύου του Δήμου Πλατάνια, και δεδομένου ότι η εξέλιξη του φαινόμενου είναι σφοδρή, η ένταση και η διάρκεια των φαινόμενων είναι πολύ μεγάλη συνιστάται η πλήρης αποφυγή μετακινήσεων σε όλο το εύρος του Δήμου.

Ο ποταμός Ιάρδανος έχει υπερχείλιση στην γέφυρα του Πλατάνια, είναι απροσπέλαστη η ΠΕΟ .

Ο ποταμός Ταυρωνίτης έχει υπερχείλιση στο ύψος των Βουκολιών , και του Συριλίου. 

Οι κάτοικοι που μένουν σε παραποτάμιους οικισμούς να είναι σε επιφυλακή για την ασφάλεια τους.

Να Αποφεύγεται κάθε μετακίνηση μέχρι την παύση των φαινόμενων αν δεν είναι απολύτως αναγκαία. 

Υπάρχει κίνδυνος από καθιζήσεις και κατολίσθησεις εδαφών και πέσιμο Δένδρων

Υπενθυμίζεται ότι για τους ίδιους λόγους διατηρείται επίσης κλειστή η γέφυρα Πατελαρίου –Πλατανιά, η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό , η γέφυρα του Συριλίου στον Tαυρωνίτη και η Γέφυρα του Ιάρδανου στον Πλατανιά».

Στέλνουν δύο μεγάλες γέφυρες

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε από την Κρήτη ότι θα δοθούν άμεσα στην Περιφέρεια 10 εκατομμύρια ευρώ για την διάνοιξη των σημείων που έχουν κλείσει στον Βόρειο Οδικό Άξονα και σε οικισμούς που είναι αποκλεισμένοι.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν σήμερα (Τρίτη) δύο μεγάλες γέφυρες και θα σταλούν κι άλλες ώστε, όπως ανέφερε, «να αποκαταστήσουμε προσωρινά τη σύνδεση με τους οικισμούς όπου έχουν πέσει γέφυρες, μέχρι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να γίνουν γέφυρες που πρέπει και να αποκατασταθούν εκεί που υπάρχουν βλάβες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News