Θρίλερ με τον 61χρονο πατέρα που αγνοείται στον Εμπρόσνερο

Κρήτη
Θρίλερ με τον 61χρονο πατέρα που αγνοείται στον Εμπρόσνερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αγριεμένα νερά χειμάρρου παρέσυραν το όχημά του

Ένας 61χρονος κτηνοτρόφος, πατέρας πέντε παιδιών, αγνοείται, στον Εμπρόνερο Χανίων, με την αγωνία και τις έρευνες για τον εντοπισμό του να συνεχίζονται αδιάκοπα.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι, με τον συντονισμό του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κ. Νικόλαου Λαγουδάκη που μιλώντας στο neakriti,gr ανέφερε ότι: «Πλέον επιχειρούν 60 άτομα της πυροσβεστικής με την συνδρομή και της ΕΜΑΚ , ειδικού κλιμακίου δυτών ενώ έχουν φθάσει και από την Αθήνα 10 άτομα της 'Α ΕΜΑΚ. 

Επίσης στις έρευνες δια θαλάσσης θα υπάρξει και πλωτό σκάφος του λιμενικού ενώ σημαντική και η συνδρομή των drones. Από χθες στην Κρήτη παραμένει ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης που δεν αποκλείεται σήμερα να βρεθεί στις πληγείσες περιοχές για αυτοψία αλλά και στο σημείο που αγνοείται από χθες ο κτηνοτρόφος. Το αυτοκίνητο αν και εντοπίστηκε, ωστόσο δεν ήταν μέσα σε αυτό ο κτηνοτρόφος ,πολύτκενος πατέρας ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα στην προσπάθεια του να σωθεί, ανέβηκε στην καρότσα και εκ τότε αγνοείται».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Όλος ο νομός, οι κάτοικοι και οι αρμόδιες Αρχές, που παλεύουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πάγωσαν χθες στην είδηση ότι ένας άνθρωπος αγνοείται, με το όχημά του να παρασύρεται από τα αγριεμένα νερά του χειμάρρου στον Εμπρόσνερο Χανίων. Δέκα μέρες από τον χαμό τεσσάρων συνανθρώπων μας στον Γεροπόταμο Μεσαράς, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και πάλι, με τον 61χρονο άντρα που αγνοείται.

Το αυτοκίνητο του 61χρονου κτηνοτρόφου βρέθηκε χθες Δευτέρα το μεσημέρι, όχι όμως και ο ίδιος, εντείνοντας έτσι τις έρευνες και την ανησυχία για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αυτοκίνητο του 61χρονου βρέθηκε σε γκρεμό ύψους πάνω από 100 μέτρων και μάλιστα σε σημείο το οποίο δεν είναι προσβάσιμο από τους διασώστες, προκειμένου να το ανασύρουν.

Ο κτηνοτρόφος επιχείρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να περάσει με το όχημα στο οποίο επέβαινε το φουσκωμένο ρέμα, όταν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο.

«Ο αγρότης έχει παρασυρθεί από το ποτάμι και αναζητείται από μεγάλη δύναμη της υπηρεσίας μαζί με την ΕΜΑΚ. Τα νερά είναι ορμητικά και ευχόμαστε το καλύτερο. Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς το επόμενο 6ωρο θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα», τόνισε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κ. Νικόλαος Λαγουδάκης, με τη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από την πρώτη στιγμή για τον αγνοούμενου, με 40 πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ, να εντείνεται και να συνεχίζεται όλη μέρα χθες υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς τα νερά του χειμάρρου ήταν ορμητικά.

Τα νερά παρέσυραν Ι.Χ. με 2 άτομα

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε και δεύτερη παρέμβαση των πυροσβεστών για δύο άτομα που κινδύνευσαν στα Χανιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κ. Λαγουδάκη, τα νερά παρέσυραν Ι.Χ. στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου και οι πυροσβέστες διέσωσαν δύο άτομα μέσα από το όχημα.

Εντολή του Πρωθυπουργού είναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία, τόνισε μετά το τέλος μαραθώνιας σύσκεψης ο υπουργός Υποδομών

Γεφύρια που κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, συνεχείς κατολισθήσεις και καθιζήσεις, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και τους οδηγούς να εγκλωβίζονται στα αυτοκίνητά τους, δέντρα να σπάνε από τους θυελλώδεις ανέμους προκαλώντας φθορές σε οχήματα, κόβοντας ταυτόχρονα στα δύο την εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, όπως και κεντρικούς δρόμους της πόλης, άφησαν πίσω τους οι βιβλικές καταστροφές που σημειώθηκαν στον νομό Χανίων, με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς, η Κίσσαμος και το Σέλινο να είναι αποκλεισμένα.

Ολόκληρος ο νομός βγήκε για μια ακόμη φορά ανεπανόρθωτα λαβωμένος από την κακοκαιρία “Ωκεανίς”, που έπληξε την Κρήτη αλλά και όλη τη χώρα, με τις πρωτοφανείς καταστροφές στο νησί μας χθες να κρίνουν άκρως απαραίτητη τη συνέλευση έκτακτου Συντονιστικού Συμβουλίου στα Χανιά, παρουσία του υπουργού Υποδομών, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και του περιφερειάρχη Κρήτης.

  «Η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα για να αποκατασταθούν τα δίκτυα και οι ζημιές στο νησί», τόνισε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη στα Χανιά ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ενημερωθεί φυσικά και για τον αγνοούμενο στα Χανιά.

Ο κ. Σπίρτζης έφτασε μέσω Ηρακλείου στα Χανιά, όπου προήδρευσε σε ευρεία, μαραθώνια σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, η οποία ολοκληρώθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν σήμερα (Τρίτη) δύο μεγάλες γέφυρες και θα σταλούν κι άλλες ώστε, όπως ανέφερε, «να αποκαταστήσουμε προσωρινά τη σύνδεση με τους οικισμούς όπου έχουν πέσει γέφυρες, μέχρι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να γίνουν γέφυρες που πρέπει και να αποκατασταθούν εκεί που υπάρχουν βλάβες».

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι για δύο σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης όπου έγιναν μεγάλες κατολισθήσεις αλλά και για τους δήμους που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες θα επιληφθεί το υπουργείο Υποδομών.

Αργότερα σήμερα το πρωί, κυβερνητικό κλιμάκιο θα προχωρήσει σε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News