Επάγγελμα: Ξενοδοχοϋπάλληλος εν έτει 2019

Κρήτη
Επάγγελμα: Ξενοδοχοϋπάλληλος εν έτει 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκπομπή "Direct" με τη Στέλλα Τερζάκη

Θεατές και αθέατες καταστάσεις με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους που κατέχουν ρόλο - κλειδί στο success story του χρυσοφόρου τουρισμού στην Κρήτη.

Μια «ανάσα» από την έναρξη μιας ακόμη τουριστικής σεζόν, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας και ετοιμότητας απέναντι σε φαινόμενα εκμετάλλευσης από μερίδα εργοδοτών.

Ο προβληματισμός για την προσπάθεια ενός ανελέητου παζαριού  με επίδοξα θύματα  υποψήφιους εργαζομένους και με στόχο να πέσουν οι αμοιβές κάτω από τα όσα η συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει. Οι περιπτώσεις εργαζομένων που βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα με εξαντλητικά ωράρια, λιγότερα ρεπό και χαμηλότερες απολαβές υπό την απειλή της ανεργίας και με φόντο τα αλλεπάλληλά χρυσά τουριστικά ρεκόρ των τελευταίων ετών.

Οι διεργασίες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να επισφραγιστεί με την υπογραφή τοπικής σύμβασης ανάμεσα στο συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων και την ένωση ξενοδόχων. 

Ο ελεγκτικός μηχανισμός που παραμένει σχεδόν ανενεργός με λιγοστούς υπαλλήλους και ανύπαρκτα μέσα. Από τον δύσκολο οικονομικά χειμώνα, στο επίσης δύσκολο από πλευράς όγκου εργασίας καλοκαίρι. Τα «θέλω» των πελατών που διαλέγουν την Κρήτη για διακοπές και πόσο αυτά διαφοροποιούνται ανά εθνικότητα.

Ο θεσμός της μαθητείας. Οι δυνατότητες εκπαίδευσης. Οι προοπτικές και οι δυνατότητες.

Απόψε στις 21:45 στην ΚΡΗΤΗ TV με τη Στέλλα Τερζάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News