Πως θα «κινηθεί» η κακοκαιρία στην Κρήτη τις επόμενες ώρες

Κρήτη
Πως θα «κινηθεί» η κακοκαιρία στην Κρήτη τις επόμενες ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, κ. Μανόλη Λέκκα

Τεράστιες είναι οι ποσότητες του νερού που έχουν πέσει στην Κρήτη, με τα πρωτεία να κατέχει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η οποία και αντιμετωπίζει τα περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή Ασκύφου καταγράφηκαν 324 χιλιοστά νερού, στην Ασή Γωνιά καταγράφηκαν 303 χιλιοστά νερού, στο Σέμπρωνα 262 χιλιοστά νερού, στις Βρύσες 135 χιλιοστά νερού, στους Αγίους Πάντες και το Έλος καταγράφηκαν 127 και 123 χιλιοστά νερού, αντίστοιχα, στον Αλικιανό καταγράφηκαν 100 χιλιοστά νερού , ενώ και στο Ρέθυμνο και ειδικότερα, στο φράγμα Ποταμών καταγράφηκαν 116 χιλιοστά νερού και όλα αυτά, μόνο, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

«Δε θα σημειώσει άμεση ύφεση η κακοκαιρία στα Χανιά»

Πάντως, σύμφωνα με το μετεωρολόγο, κ. Λέκκα Εμμανουήλ, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στα Χανιά, δεν αναμένεται να σημειώσουν ύφεση, εξαιτίας ενός απρόσμενου καιρικού ρεύματος.

Με βάση το παραπάνω, η κατάσταση στα Χανιά θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολη και τις επόμενες ώρες, καθώς δεν αναμένεται να μειωθεί η ένταση των βροχοπτώσεων, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες.

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» στους κατοίκους της Δυτικής Κρήτης, καθότι, οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, έχουν προκαλέσει τον κορεσμό του εδάφους.

Ενώ, ένα βόρειο ρεύμα αέρα πλήττει το παράκτιο μέτωπο της Δυτικής Κρήτης, το οποίο, όμως, μέσα στις επόμενες ώρες, αναμένεται να κατευθυνθεί ανατολικότερα.

Συνεχίζονται οι βροχές και στο Ρέθυμνο

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που θα σημειωθούν στη Δυτική Κρήτη, τις επόμενες ώρες, αναμένεται να φτάσουν μέχρι και το Ρέθυμνο, όπου εκεί, θα έχουν «πιο τοπικό χαρακτήρα», όπως σχολίασε ο κ. Λέκκας.

Μέχρι τα μεσάνυχτα τα έντονα φαινόμενα στην Ανατολική Κρήτη

Αναφορικά με την Ανατολική Κρήτη, όπως σημείωσε ο κ. Λέκκας, η περιοχή και ειδικότερα, οι «βόρειες ορεινές ζώνες» καλό είναι να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» και τα ανατολικότερα σημεία της Κρήτης, αλλά με «πιο ήπιο τρόπο».

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την Κρήτη θα συνεχιστούν, ενώ οι βροχές δε θα σταματήσουν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News