Διαδρομή… τρόμου για οδηγό που ταξίδεψε Ηράκλειο - Χανιά

Κρήτη
Διαδρομή… τρόμου για οδηγό που ταξίδεψε Ηράκλειο - Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ όπως τα περιγράφει ένας οδηγός  

Ολοένα και περισσότεροι δρόμοι κλείνουν, εξαιτίας της κακοκαιρίας που έχει προκαλέσει κατολισθήσεις αλλά και χειμάρρους, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, γέφυρες έχουν κλείσει, ενώ δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους.

Οδηγός, ο οποίος πραγματοποίησε ταξίδι από Ηράκλειο στα Χανιά σήμερα το μεσημέρι, περιγράφει στο neakriti.gr όλες τις δυσκολίες που συνάντησε.

Όπως αναφέρει, η διαδρομή πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και παρότι ο ίδιος είχε ανοιχτά τα φώτα ομίχλης του αυτοκινήτου του, όπως σχολιάζει, «η ορατότητα ήταν πολύ χαμηλή».

Ενώ, αναφέρει και όλα τα επικίνδυνα σημεία του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), όπως τα εντόπισε ο ίδιος, ως οδηγός:

  • Αγία Πελαγία - Φόδελε - Σίσες
  • Μπάλι
  • Ρέθυμνο
  • Πετρές
  • Βρύσες
  • Σούδα

Όπως αναφέρει, επί του ΒΟΑΚ και ειδικότερα στο ύψος του Μπαλί, έχουν σημειωθεί «πολύ επικίνδυνες κατολισθήσεις», με τους άνδρες της αστυνομίας να συμβουλεύουν τους οδηγούς «καλύτερα να επιστρέφαμε πίσω παρά να συνεχίζαμε», σχολιάζει.

Στο ύψος του Ρεθύμνου, ιδίως στο ρεύμα προς Ηράκλειο, «υπάρχουν πλημμυρισμένοι δρόμοι, τα αυτοκίνητα δυσκολεύονται και υπάρχει χαμηλή ορατότητα», αναφέρει ο οδηγός.

Στον Πετρέ, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί και η ορατότητα είναι περιορισμένη, όπως επιβεβαιώνει ο οδηγός.

Στις Βρύσες έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων, επομένως, έχει παρακαμφθεί η κυκλοφορία.

Στην περιοχή της Σούδας έχει σημειωθεί κατολίσθηση, ενώ το τμήμα του δρόμου Αγία Πελαγία - Φόδελε - Σίσες χαρακτηρίζεται επικίνδυνο από τον οδηγό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News